- Berichten
- 142
Vandaag eerst langs de Hanos en Makro geweest. Ik had al een lijstje gemaakt met wat ik wilde hebben en daar ben ik redelijk overheen gegaan.
Maar goed mijn vrouw was mee en die begint het bbq-en ook steeds meer te waarderen. Dus het kon gekocht worden.
Toen was het bij thuiskomst tijd om te koken.
Eerst de Q aan en toen snel het vlees in de rub.
Om mijn nieuwe thermometer maar gelijk te testen eerst het vlees op 110 graden langzaam naar 45 graden kern gebracht.
Werkt prima maar helaas door de dikte van het vlees te kort om echt goed te testen. Donderdag gaat er voor het eerst short-ribs op dan kan die langer aan het werk.
Bedacht me dat ik nog zoete aardappels had liggen en heb deze onder in de kolen gelegd. Niks er omheen zag het hier op het forum ergens en dacht probeer het gewoon.
Toen het vlees 45 graden kern was heb ik het er af gehaald en in de keuken laten rusten. Onder een laagje aluminiumfolie maar niet ingepakt. Daarna het brood er op.
Toen het brood klaar was de platesetter er uitgehaald en de aardappels er uitgehaald.
Ik heb wel het idee dat de aardappels zo in de kolen ook smaak en rook afgegeven hebben aan het brood. Dit moet ik anders gaan doen de volgende keer.
Toen voor het eerst mijn gietijzeren rooster er op om het vlees af te grillen.
Alles goed heet gestookt en toen het vlees er op.
Toen het vlees mooi gegrild was het even laten rusten en afgemaakt. Naar voorbeeld wat ik vanmorgen voorbij zag komen dun gesneden en wat sesam mayonaise, fijngesneden paprika en lente ui er over gedaan. En afgemaakt met wat gerookt zout.
Zoete aardappels door gesneden en die waren zo leeg te lepelen. Haden ook niks meer nodig. Waren prima van smaak.
Dat was die weer voor vandaag. Donderdag dus voor de eerste keer short-ribs.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Maar goed mijn vrouw was mee en die begint het bbq-en ook steeds meer te waarderen. Dus het kon gekocht worden.






Toen was het bij thuiskomst tijd om te koken.
Eerst de Q aan en toen snel het vlees in de rub.


Om mijn nieuwe thermometer maar gelijk te testen eerst het vlees op 110 graden langzaam naar 45 graden kern gebracht.


Werkt prima maar helaas door de dikte van het vlees te kort om echt goed te testen. Donderdag gaat er voor het eerst short-ribs op dan kan die langer aan het werk.
Bedacht me dat ik nog zoete aardappels had liggen en heb deze onder in de kolen gelegd. Niks er omheen zag het hier op het forum ergens en dacht probeer het gewoon.

Toen het vlees 45 graden kern was heb ik het er af gehaald en in de keuken laten rusten. Onder een laagje aluminiumfolie maar niet ingepakt. Daarna het brood er op.

Toen het brood klaar was de platesetter er uitgehaald en de aardappels er uitgehaald.

Ik heb wel het idee dat de aardappels zo in de kolen ook smaak en rook afgegeven hebben aan het brood. Dit moet ik anders gaan doen de volgende keer.
Toen voor het eerst mijn gietijzeren rooster er op om het vlees af te grillen.

Alles goed heet gestookt en toen het vlees er op.

Toen het vlees mooi gegrild was het even laten rusten en afgemaakt. Naar voorbeeld wat ik vanmorgen voorbij zag komen dun gesneden en wat sesam mayonaise, fijngesneden paprika en lente ui er over gedaan. En afgemaakt met wat gerookt zout.

Zoete aardappels door gesneden en die waren zo leeg te lepelen. Haden ook niks meer nodig. Waren prima van smaak.

Dat was die weer voor vandaag. Donderdag dus voor de eerste keer short-ribs.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk