BasBQ
Beef en Steak

Bavette met plukbrood en zoete aardappel.

chefkok18

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
73
Vandaag eerst langs de Hanos en Makro geweest. Ik had al een lijstje gemaakt met wat ik wilde hebben en daar ben ik redelijk overheen gegaan.

Maar goed mijn vrouw was mee en die begint het bbq-en ook steeds meer te waarderen. Dus het kon gekocht worden.













Toen was het bij thuiskomst tijd om te koken.

Eerst de Q aan en toen snel het vlees in de rub.




Om mijn nieuwe thermometer maar gelijk te testen eerst het vlees op 110 graden langzaam naar 45 graden kern gebracht.




Werkt prima maar helaas door de dikte van het vlees te kort om echt goed te testen. Donderdag gaat er voor het eerst short-ribs op dan kan die langer aan het werk.

Bedacht me dat ik nog zoete aardappels had liggen en heb deze onder in de kolen gelegd. Niks er omheen zag het hier op het forum ergens en dacht probeer het gewoon.



Toen het vlees 45 graden kern was heb ik het er af gehaald en in de keuken laten rusten. Onder een laagje aluminiumfolie maar niet ingepakt. Daarna het brood er op.



Toen het brood klaar was de platesetter er uitgehaald en de aardappels er uitgehaald.



Ik heb wel het idee dat de aardappels zo in de kolen ook smaak en rook afgegeven hebben aan het brood. Dit moet ik anders gaan doen de volgende keer.

Toen voor het eerst mijn gietijzeren rooster er op om het vlees af te grillen.



Alles goed heet gestookt en toen het vlees er op.



Toen het vlees mooi gegrild was het even laten rusten en afgemaakt. Naar voorbeeld wat ik vanmorgen voorbij zag komen dun gesneden en wat sesam mayonaise, fijngesneden paprika en lente ui er over gedaan. En afgemaakt met wat gerookt zout.



Zoete aardappels door gesneden en die waren zo leeg te lepelen. Haden ook niks meer nodig. Waren prima van smaak.



Dat was die weer voor vandaag. Donderdag dus voor de eerste keer short-ribs.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

RvdK

Stoker
 
 
 
Berichten
385
Mooie aanwinsten en een lekker maaltje van de Q, Wat een fantastische dag is dat geweest .

Verstuurd vanaf mijn SM-A202F met Tapatalk
 

Bram

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
2.438
Lekker maaltje. Bavette is super lekker. Mag ik zo graag eten.
Die aardappels zo in de kolen ga ik ook eens doen. Ziet er stoer uit.
Heb laatst ook bavet gemaakt met ketjap. Ook een aanrader. Als ik tijd heb zal ik het draadje eens maken.
 

Bas89

Vuurmaker
 
 
Berichten
58
Ziet er smakelijk uit.. Zie ik het nou goed dat je voor de bavette chickenrub hebt gebruikt? Hoe was die? is die van de action toch?
 

chefkok18

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
73
Ziet er smakelijk uit.. Zie ik het nou goed dat je voor de bavette chickenrub hebt gebruikt? Hoe was die? is die van de action toch?
Wel rub van de action maar het is de rund.

Ik heb ook de vis en kip maar die nog niet geprobeerd.

Vond deze lekker beetje pittig wel wat veel suiker naar mijn smaak.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

AJB

Tondelzoeker
Berichten
7
Wel rub van de action maar het is de rund.

Ik heb ook de vis en kip maar die nog niet geprobeerd.

Vond deze lekker beetje pittig wel wat veel suiker naar mijn smaak.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Heb je hem overgegoten, want er staat chicken op de deksel bij foto 8? :oops:
 

chefkok18

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
73
Heb je hem overgegoten, want er staat chicken op de deksel bij foto 8? :oops:
je hebt helemaal gelijk. Ik zie dus nu dat ik de verkeerde heb gepakt. Is me helemaal niet op gevallen. Maar ik denk dat ik rub heb gelezen en in mijn hoofd rund gedacht of zo. Was er van overtuigd de rund gebruikt te hebben.

Maar goed hij was wel lekker.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: AJB

Welmer

Kooltjesharker
 
Berichten
186
Mooi en smakelijk stuk vlees. Plus mooie aanwinsten, gietijzer pan is onmisbaar ( veel gebruiken en alles gaat steeds beter smaken)
 

Bas89

Vuurmaker
 
 
Berichten
58
Wel rub van de action maar het is de rund.

Ik heb ook de vis en kip maar die nog niet geprobeerd.

Vond deze lekker beetje pittig wel wat veel suiker naar mijn smaak.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
AH oke.. dacht op de foto te zien dat er chicken op het busje stond.. Heb ze toevallig ook gehaald en ga van de week er eens mee aan de gang. Van het weekend een stuk bavette erop voor de eerste keer dus dat wordt gewoon alleen zout. Eerst even de kwaliteit en smaak checken
 

chefkok18

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
73
AH oke.. dacht op de foto te zien dat er chicken op het busje stond.. Heb ze toevallig ook gehaald en ga van de week er eens mee aan de gang. Van het weekend een stuk bavette erop voor de eerste keer dus dat wordt gewoon alleen zout. Eerst even de kwaliteit en smaak checken
Zie eenmaal post hoger.

Je hebt helemaal gelijkblijvende me zelf vergist. En de verkeerde gebruikt het is de kip en niet rund.

Hij was wel lekker.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

SandyMan

Pitmaster
 
 
 
Berichten
523
Mooie run en leest lekker weg.
Wij maken de zoete aardappel uit de kolen in alufolie. Worden ze niet zo zwart van maar wel boterzacht.. heb t "recept" in bijgerechten geschreven. Kan je ook eens porberen, heb je in ieder geval geen last van bijsmaak bij de andere producten.
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.003
Mooie maaltijd geworden, plukbrood is hier alweer even geleden dat moeten we ook weer een keertje maken en die bavette ziet er feestelijk uit, volgens mij noemen ze dat ook wel steak tataki šŸ¤”
 
Bovenaan Onderaan