BasBQ
Beef en Steak

Bacon Day - On the Way!

Lowietje72

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.682
Daarom plan ik dus niks vandaag, je weet nooit hoe het gaat met de interne temperatuur en de externe factoren. Dacht dat mijn bacon te snel ging, maar is nu al even stabiel op 58 graden.
 

Eas

Kooltjesharker
 
 
Berichten
223
Ik begin laat in de middag of vanavond........zou het wat droger worden??????/
 

chckstrk

Pitmaster
 
 
Berichten
506
Hij gaat lekker
e5cdecfac5d5dc6e808dae804a3215b0.jpg
 

Drossie

Kooltjesharker
 
Berichten
196
Moet ik me zorgen maken over mijn stukje buikspek?
Zoals eerder geschreven, ben ik niet zeker welke soort colorozo ik kreeg van de slager. Ik vermoed wel dat het juist zal zijn.

Na een weekje pekelen zit er amper vocht in de zak en is het stukje buikspek een beetje grauw aan ??n zijde. Ik vind dat de structuur eigenlijk ook niet echt veranderd is.

Maak ik me teveel zorgen of niet?

IMG_20150905_124750_zpsvgbi7di7.jpg


IMG_20150905_124758_zpsced2bgd3.jpg


IMG_20150905_124822_zpsigdgcm7z.jpg
 

Drossie

Kooltjesharker
 
Berichten
196
En het feit dat ik zo weinig vocht heb en dat het niet helder is? Het vocht is ondoorzichtig, precies troebel appelsap.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
19.103
Over het vocht zou ik me niet teveel zorgen maken, bij mij zit er ook vaak niet teveel vocht in het zakje.

Je vlees voelt meestal iets stugger aan.

Gewoon goed laten drogen in de koelkast en dan roken zoals voorgeschreven.
 

Drossie

Kooltjesharker
 
Berichten
196
Frits zei:
Over het vocht zou ik me niet teveel zorgen maken, bij mij zit er ook vaak niet teveel vocht in het zakje.

Je vlees voelt meestal iets stugger aan.

Gewoon goed laten drogen in de koelkast en dan roken zoals voorgeschreven.

Bedankt!
 

Karst

Stoker
Berichten
258
Ik zie verschillende kerntemperaturen. Ik ga zelf naar de 65 graden toe. Zit ik dan safe?
 

Karst

Stoker
Berichten
258
Thanks, mijn eerste bacon.. Heb mazzel dat de plaatselijke makreelrokerij ook bezig is. Wat een rook.. (Moet een beetje rekening houden met de buren..)
 

ThrowonD

Stoker
 
 
 
Berichten
494
Er gaan vandaag en morgen heel veel varkens voorbij komen via foto..... :p
 

Karst

Stoker
Berichten
258
Wat is wijsheid... Straks na afkoelen nog even vacumeren om zodoende de rook nog wat verder te laten inwerken? Is het goed in te vriezen of gaat daarmee smaak verloren?
 

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.409
De rook zal niet verder intrekken, invriezen gaat heel goed.
 
Bovenaan Onderaan