BasBQ
Beef en Steak

Babi Pangang van Procureur

 
 

Ramsteen

Kooltjesharker
Berichten
166
Vanmiddag de Primo aan het werk gezet om babi pangang te maken.
Gisteravond begonnen met de marinade en hierin de procureur de nacht en middag laten marineren.
Vanmiddag om 15:30 de Primo opgestookt tot 170 C om de procureur te garen Tor 65 C. Hierna de Primo opgestookt tot ruim 200 C om vervolgens nog even direct te grillen voor een mooi knapperig korstje.

Net uit de marinade en op het rooster:

324f2f8f44be0422d3a96c3e3220c853.jpg


6e7adad7cc6acff3f5049133bd142a05.jpg


Na een uur:

e9d821f7f501535a10ce28ddb7dbd9bd.jpg


Na ruim anderhalf uur:

1acaa5e39d03b9bf1096c40073d71e44.jpg


Nog even grillen:

3e25ee4df5f0e4459a91d4ef9daced9f.jpg


En klaar!

cf59e69822107de8f358b0aaff331828.jpg


c482d350c6996fd89954484fb082352c.jpg


eb7c15cc9cebadf9ba79c46db43fa3eb.jpg


Het vlees was super, echt heerlijke smaak. De saus vond ik nog niet zo Chinees smaken... Hier in mis ik nog wat. Rede om het nog maar eens te doen ;)

Dank voor het het kijken.
 
Slik, kwijl...... Dat ziet er erg lekker uit. Ga ik ook eens maken
 
Yessss! Nu lekker ?n nog een keertje maken!
 
Ziet er goed uit! Dat vlees lijkt me eigenlijk zo lekker, dat ik die saus zou vergeten!
 
Ziet er erg lekker uit, de saus vind ik altijd het lastigste, proeven proeven en nog eens proeven.
Mijn saus ziet er ook heel anders uit.
(ik neem aan dat je mijn recept hebt gevolgd naar aanleiding van je vragen in het recepten deel)

DSC_3038_zpsf6c55363.jpg
 
Ewald zei:
Ziet er erg lekker uit, de saus vind ik altijd het lastigste, proeven proeven en nog eens proeven.
Mijn saus ziet er ook heel anders uit.
(ik neem aan dat je mijn recept hebt gevolgd naar aanleiding van je vragen in het recepten deel)

DSC_3038_zpsf6c55363.jpg
Helemaal waar, credits naar jou recept!
De marinade voor het vlees was top, komt het vlees erg goed tot zijn recht.
De saus is inderdaad lastig, daar ga ik nog verder mee experimenteren. Denk dat het gerecht zonder saus ook erg lekker was geweest.
 
De uitjes voor de saus fruit ik (lees sudder) ik zeker 10 minuten totdat ze mooi verkleurt zijn boterzacht en heerlijk zoet.
Als de saus klaar is en ik nog teveel structuur van ui zie zet ik er gewoon de staafmixer in, zo krijg je een mooie gladde lobbige saus en wordt de smaak van de uien mooi opgenomen door de saus.
Te kort gefruite uitjes geven een scherpe uiensmaak die de smaak van de saus niet ten goede komt.
 
Ziet er pico uit hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan