BasBQ
Beef en Steak

Asperges gerookt op hooi.

Titaan

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
64
Enige tijd geleden kwam ik een recept tegen voor het op hooi roken van asperges.
Dit moest uitgeprobeerd worden en gisteravond was het zover.
De test heb ik uitgevoerd met 4 asperges.
Deze heb ik op een bedje van hooi gelegd.



De BGE op ca 140 graden.



Asperges afgedekt en aan het eind van de sessie even open laten staan.







Eindresultaat.



Nu hebben ze er ca 45 minuten in gelegen om gaar te worden.
Volgende keer voorkoken.

Bedankt voor het kijken!

 

Titaan

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
64
De smaak is een stuk voller als die van gekookte asperges.
Misschien komt het omdat er geen deel van de smaak afgegeven word aan het water?
 

Reboot

Pitmaster
 
 
Berichten
576
Leuk bereidingswijze, had ik nog niet eerder gezien.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

rubenveraart

Kooltjesharker
 
 
Berichten
244
Titaan zei:
De smaak is een stuk voller als die van gekookte asperges.
Misschien komt het omdat er geen deel van de smaak afgegeven word aan het water?
Dit zou wat mij betreft ook de uitleg zijn. Hetzelfde geldt voor andere groenten die gestoomd vaak lekkerder en mooier van kleur zijn dan gekookt.
 

Spoetnik

Sprokkelaar
Berichten
26
Gister ook gemaakt. Heerlijk! De 30 min bij 140 graden was iets te kort voor de dikke asperges, maar toch echt heerlijk!
 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.600
Ik heb ze laatst indirect gerookt en daarna gegrild. Was ook erg lekker
 

Spoetnik

Sprokkelaar
Berichten
26
Gisteren wederom, met zalm ingesmeerd met dille olie



Een aantal asperges waren iets te krokant.
 
Bovenaan Onderaan