- Berichten
- 142
We maken normaal niet vaak een toetje op de BBQ maar voor vandaag een uitzondering met Apfelstrudel en vanillesaus.
Boodschappenlijstje:
500 gram appels
100 gram suiker
40 ml calvados
40 ml rum
30 gram paneermeel
50 gram rozijnen
250 gram bladerdeeg uitgerold
Poedersuiker
250 ml melk
125 ml melk
60 gram suiker
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
Citroensap
Strudel:
Normaal mengen we suiker, Calvados, Rum, paneermeel en rozijnen en dan laten we het trekken. De vrouw mag even geen alcohol dus hopen dat het ook zonder smaakt
De appel schillen we en maken we blokjes van. Deze gaan door het mengsel.
Leg het bladerdeel uit en zorg voor een lange brede strook.
Vervolgens vouw je het bladerdeeg dicht en zijn er verschillende manieren om de boel te versieren. Sommigen snijden het bladerdeeg eerder dicht om het vervolgens in te vlechten. Dit kun je ook met wat extra strookjes doen. Dan heeft hij wat meer body ook. Als je de bovenkant insmeert met eigeel dan bruint het wat mooier.
Vervolgens zou hij met 20-30 minuten op 200 graden klaar moeten zijn. De ruimte in mijn BBQ is wat groter dus na 45 minuten indirect leg ik wat alufolie over het geheel zodat de warmte de bovenkant beter bereikt. Dat gaat prima en even later is hij klaar.
Ondertussen hebben we (in de keuken) vanillesaus gemaakt volgens dit recept:
Verhit in een kwart liter melk 60 gram suiker (laat net niet koken). Klop intussen 2 eierdooiers, 1 heel ei, 1 zakje vanillesuiker en 125ml melk door elkaar. Giet het vanillemengsel bij de hete melk, verwarm op laag vuur. Neem van het vuur en laat het nog 10 minuten staan. Giet de saus door een fijne zeef en houd au bain-marie warm tot gebruik.
We hebben hem iets te snel laten gaan waardoor hij wat is gaan schiften maar het resultaat is erg lekker