- Berichten
- 349
Ik ben dit recept al enkelekeren op het web tegengekomen maar dan met rum (ananas met rum casa di Bemelmans).
Mijn eigen draai heb ik er aan gegeven om de rum te vervangen door Safari. Een goede keus naar mijn mening.
Ingredi?nten:
Ananas
Safari
2 stokjes kaneel
3 stuks steranijs
1 vanillestokje
2 eetlepels bruine basterdsuiker
Bereiding:
- Bereid de barbecue voor voor een indirecte bereiding op 150?C
- Snijd de kroon van de ananas af
- Verwijder de harde bittere kern uit de ananas met een ananasboor of een scherp mes
- Vul de ananas met de kaneel, steranijs, vanille en basterdsuiker
- afvullen met de Safari
- Zet de kroon weer terug op de ananas en zet deze eventueel vast met een paar sat?prikkers
- Zet de ananas in een aluminium bakje zo ver mogelijk van de directe hitte
- Na 2,5 uur is de ananas klaar en haal je de ananas van de barbecue
- Snij buitenzijde eraf en serveer naar wens
Ik heb hem geserveerd met roomijs, maar leef je uit.
Mijn eigen draai heb ik er aan gegeven om de rum te vervangen door Safari. Een goede keus naar mijn mening.
Ingredi?nten:
Ananas
Safari
2 stokjes kaneel
3 stuks steranijs
1 vanillestokje
2 eetlepels bruine basterdsuiker
Bereiding:
- Bereid de barbecue voor voor een indirecte bereiding op 150?C
- Snijd de kroon van de ananas af
- Verwijder de harde bittere kern uit de ananas met een ananasboor of een scherp mes
- Vul de ananas met de kaneel, steranijs, vanille en basterdsuiker
- afvullen met de Safari
- Zet de kroon weer terug op de ananas en zet deze eventueel vast met een paar sat?prikkers
- Zet de ananas in een aluminium bakje zo ver mogelijk van de directe hitte
- Na 2,5 uur is de ananas klaar en haal je de ananas van de barbecue
- Snij buitenzijde eraf en serveer naar wens
Ik heb hem geserveerd met roomijs, maar leef je uit.




