BasBQ
Beef en Steak

Ananas met Safari

 
 
 

El Chico

Stoker
Berichten
349
Ik ben dit recept al enkelekeren op het web tegengekomen maar dan met rum (ananas met rum casa di Bemelmans).
Mijn eigen draai heb ik er aan gegeven om de rum te vervangen door Safari. Een goede keus naar mijn mening.
Ingredi?nten:
Ananas
Safari
2 stokjes kaneel
3 stuks steranijs
1 vanillestokje
2 eetlepels bruine basterdsuiker
Bereiding:
- Bereid de barbecue voor voor een indirecte bereiding op 150?C
- Snijd de kroon van de ananas af
- Verwijder de harde bittere kern uit de ananas met een ananasboor of een scherp mes
- Vul de ananas met de kaneel, steranijs, vanille en basterdsuiker
- afvullen met de Safari
- Zet de kroon weer terug op de ananas en zet deze eventueel vast met een paar sat?prikkers
- Zet de ananas in een aluminium bakje zo ver mogelijk van de directe hitte
- Na 2,5 uur is de ananas klaar en haal je de ananas van de barbecue
- Snij buitenzijde eraf en serveer naar wens
Ik heb hem geserveerd met roomijs, maar leef je uit.

3043a9fa449abbb78d867a3881df6d83.jpg


e3b853dd9ffea6baa6dc39869642911f.jpg


e96ff7837faf32a513c07566ab6340df.jpg


f2688d5fddac1ce79237b1435ac89c44.jpg


010d602fc94ade739a66253be4cf3451.jpg


 
Lijkt me super! Helaas lust de vrouw geen ananas....
 
lust ik  :)
 
Lekker!
 
Als ik de voorgaande reacties ziet heb ik eigenlijk niets meer toe te voegen dan alleen, moet ik ook maar eens gaan proberen. ;) ;)
 
Goed BBQ dessert! Na het grillen van een hoofd gerecht lukt deze ananas waarschijnlijk ook met de restwarmte.
 
Heerlijk, heb je de Bemelmans Swineaple ook gezien? Staat hier op de to do list.
 
Terug
Bovenaan Onderaan