- Berichten
- 2.982
Fruit in je snuit, ik zeg de fik er in
.
Een tijdje geleden kwam ik een filmpje tegen van ananas caveman style. Natuurlijk wilde ik dit graag een testen. Een paar aanpassingen op het recept, maar de basis was er.
We beginnen met het, jaja, injecteren van de ananas met Grand Marnier. Waarom Grand Marnier? De rum was op
.
Voor de veiligheid en tijdsbesparing vanwege schoonmaak, heb ik na deze foto een plastic zak om de ananas gedaan. Dat scheelt veel tijd
. Er zit ongeveer een glas drank in. 

En eigenlijk is het hierna simpel. Een uur in de gloeiende kolen en elke 12 minuten even draaien.
Ondertussen heb ik de tijd om een creme te maken van mascarpone, dragon, vanille en een beetje poedersuiker.
Ondertussen begint de ananas al te kleuren.
Dat maakt je toch dorstig.
Vooruit nog eentje.
En uiteindelijk na een priktest, ruim een uur en een kwartier later.
Ok het ziet er misschien niet het mooiste uit en het lukte mij niet om er grote stukken uit te snijden, maar het is toch een aller aardigst bordje geworden.
De ananas in stukjes, mascarpone creme, daaroverheen balsamico creme, welke ik nog in de kast had staan. En afgemaakt met een beetje limoenrasp.
Eerste reactie: bijzonder

Maar stiekem toch wel erg lekker.
De ananas wordt door het poffen erg zacht en de mascarpone is een verrassend lekkere combinatie. Het geheel is wel erg machtig en de Grand Marnier zorgt voor een lekkere nasmaak.
Het is niet mijn lekkerste dessert ooit, maar zou het zeker nog eens maken. Dan iets korter in de kolen, zodat de ananas makkelijker te portioneren is.
Maar al met al ben je gewoon ruim een uur buiten met vuur aan het spelen en dat is altijd top.





Een tijdje geleden kwam ik een filmpje tegen van ananas caveman style. Natuurlijk wilde ik dit graag een testen. Een paar aanpassingen op het recept, maar de basis was er.
We beginnen met het, jaja, injecteren van de ananas met Grand Marnier. Waarom Grand Marnier? De rum was op


Voor de veiligheid en tijdsbesparing vanwege schoonmaak, heb ik na deze foto een plastic zak om de ananas gedaan. Dat scheelt veel tijd



En eigenlijk is het hierna simpel. Een uur in de gloeiende kolen en elke 12 minuten even draaien.
Ondertussen heb ik de tijd om een creme te maken van mascarpone, dragon, vanille en een beetje poedersuiker.
Ondertussen begint de ananas al te kleuren.
Dat maakt je toch dorstig.
Vooruit nog eentje.
En uiteindelijk na een priktest, ruim een uur en een kwartier later.
Ok het ziet er misschien niet het mooiste uit en het lukte mij niet om er grote stukken uit te snijden, maar het is toch een aller aardigst bordje geworden.
De ananas in stukjes, mascarpone creme, daaroverheen balsamico creme, welke ik nog in de kast had staan. En afgemaakt met een beetje limoenrasp.
Eerste reactie: bijzonder


Maar stiekem toch wel erg lekker.
De ananas wordt door het poffen erg zacht en de mascarpone is een verrassend lekkere combinatie. Het geheel is wel erg machtig en de Grand Marnier zorgt voor een lekkere nasmaak.
Het is niet mijn lekkerste dessert ooit, maar zou het zeker nog eens maken. Dan iets korter in de kolen, zodat de ananas makkelijker te portioneren is.
Maar al met al ben je gewoon ruim een uur buiten met vuur aan het spelen en dat is altijd top.




