BasBQ
Beef en Steak

Ananas, caveman style

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.853
Fruit in je snuit, ik zeg de fik er in ๐Ÿ˜†.

Een tijdje geleden kwam ik een filmpje tegen van ananas caveman style. Natuurlijk wilde ik dit graag een testen. Een paar aanpassingen op het recept, maar de basis was er.

We beginnen met het, jaja, injecteren van de ananas met Grand Marnier. Waarom Grand Marnier? De rum was op ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.
20230630_194927.jpg
20230630_195504.jpg


Voor de veiligheid en tijdsbesparing vanwege schoonmaak, heb ik na deze foto een plastic zak om de ananas gedaan. Dat scheelt veel tijd ๐Ÿ˜œ. Er zit ongeveer een glas drank in. ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹

En eigenlijk is het hierna simpel. Een uur in de gloeiende kolen en elke 12 minuten even draaien.
20230630_200451.jpg


Ondertussen heb ik de tijd om een creme te maken van mascarpone, dragon, vanille en een beetje poedersuiker.
20230630_201147.jpg
20230630_202529.jpg


Ondertussen begint de ananas al te kleuren.
20230630_202849.jpg


Dat maakt je toch dorstig.
20230630_204653.jpg


20230630_205549.jpg


Vooruit nog eentje.
20230630_211431.jpg


En uiteindelijk na een priktest, ruim een uur en een kwartier later.
20230630_212622.jpg

20230630_212704.jpg
20230630_212905.jpg
20230630_213155.jpg


Ok het ziet er misschien niet het mooiste uit en het lukte mij niet om er grote stukken uit te snijden, maar het is toch een aller aardigst bordje geworden.
De ananas in stukjes, mascarpone creme, daaroverheen balsamico creme, welke ik nog in de kast had staan. En afgemaakt met een beetje limoenrasp.
20230630_214136.jpg
20230630_214143.jpg


Eerste reactie: bijzonder ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
Maar stiekem toch wel erg lekker.
De ananas wordt door het poffen erg zacht en de mascarpone is een verrassend lekkere combinatie. Het geheel is wel erg machtig en de Grand Marnier zorgt voor een lekkere nasmaak.

Het is niet mijn lekkerste dessert ooit, maar zou het zeker nog eens maken. Dan iets korter in de kolen, zodat de ananas makkelijker te portioneren is.
Maar al met al ben je gewoon ruim een uur buiten met vuur aan het spelen en dat is altijd top. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
 
Ziet er ontzettend lekker uit, is weer eens wat anders dan gegrild of geflambeerd.

Die balsamicocreme lijkt me een heftige tegenhanger van al dat zoete.
 
Ik heb wel eens t midden eruit gehaald deze vol gegooid met suuker en rum deksel er weer op en naast de kolen.

Was deze door direct op de kolen niet erg droog geworden?
 
Ziet er lekker uit. Ik leg de schijven ananas normaal gesproken in de whiskey/rum, maar injecteren ga ik ook zeker eens proberen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan