- Berichten
- 23
Koetjes tijd!
Vorige week kregen we voor het eerst 100 kg amerikaanse black angus brisket binnen op het werk.
We hebben er toen gelijk eentje afgebraden aan het stuk (4,6kg) in een rational oven.
7 uur lang op 105 graden en bij een kern van 63 in de aluminium folie gedaan.
Smaakte uit de oven al goed!
Vervolgens gelijk een brisket in drie?n gesneden en mee naar huis genomen want die moet natuurlijk op de bbq.
Dus dit is het eerste stuk dat in ga proberen.



Alleen de onderkant een beetje bijgetrimt.

Gekruid met onze eigen kruidenmix van het werk.(schotse vleeskruiden)


En op de UDS tot een kern van 63

Vervolgens ingepakt en door laten garen tot 93 graden.
Daarna nog een half uur laten rusten in de alu folie en een theedoek eromheen.
en het resultaat:: B-)

We vonden allemaal lekker maar er is zeker nog ruimte voor verbetering.
Ik denk dat ik hem de volgende keer ga injecteren.
Vorige week kregen we voor het eerst 100 kg amerikaanse black angus brisket binnen op het werk.
We hebben er toen gelijk eentje afgebraden aan het stuk (4,6kg) in een rational oven.
7 uur lang op 105 graden en bij een kern van 63 in de aluminium folie gedaan.
Smaakte uit de oven al goed!
Vervolgens gelijk een brisket in drie?n gesneden en mee naar huis genomen want die moet natuurlijk op de bbq.
Dus dit is het eerste stuk dat in ga proberen.



Alleen de onderkant een beetje bijgetrimt.

Gekruid met onze eigen kruidenmix van het werk.(schotse vleeskruiden)


En op de UDS tot een kern van 63

Vervolgens ingepakt en door laten garen tot 93 graden.
Daarna nog een half uur laten rusten in de alu folie en een theedoek eromheen.
en het resultaat:: B-)

We vonden allemaal lekker maar er is zeker nog ruimte voor verbetering.
Ik denk dat ik hem de volgende keer ga injecteren.