BasBQ
Beef en Steak

Amerikaanse Black Angus Brisket

 
 
 

UDS-butcher

Tondelzoeker
Berichten
23
Koetjes tijd!

Vorige week kregen we voor het eerst 100 kg amerikaanse black angus brisket binnen op het werk.
We hebben er toen gelijk eentje afgebraden aan het stuk (4,6kg) in een rational oven.
7 uur lang op 105 graden en bij een kern van 63 in de aluminium folie gedaan.
Smaakte uit de oven al goed!

Vervolgens gelijk een brisket in drie?n gesneden en mee naar huis genomen want die moet natuurlijk op de bbq.
Dus dit is het eerste stuk dat in ga proberen.




Alleen de onderkant een beetje bijgetrimt.

Gekruid met onze eigen kruidenmix van het werk.(schotse vleeskruiden)



En op de UDS tot een kern van 63


Vervolgens ingepakt en door laten garen tot 93 graden.
Daarna nog een half uur laten rusten in de alu folie en een theedoek eromheen.

en het resultaat:: B-)


We vonden allemaal lekker maar er is zeker nog ruimte voor verbetering.
Ik denk dat ik hem de volgende keer ga injecteren.
 
Dat ziet er goed uit hoor
 
Hoi Jordy.

Even een vraagje.

Als ik de tekst bij de foto's goed lees heb je de brisket dan dwars op de draad gedeeld ?
Ik ben niet echt zo'n slager, dus hoor ik het graag van je.  :)
Bvbd,

Hans.
 
Ziet er lekker uit.

Gewicht en kilo prijs  van zo'n stuk vlees is wat me tot nu toe weerhouden heeft om zo'n stuk klaar te maken.
Ga het binnenkort toch eens proberen.
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!

Jaakke zei:
Ziet er lekker uit.

Gewicht en kilo prijs  van zo'n stuk vlees is wat me tot nu toe weerhouden heeft om zo'n stuk klaar te maken.
Kiloprijs valt mee, en als je alleen een point neemt, valt het gewicht ook mee  ;)
 
Heel nice. Gefeliciteerd met je koetje!
 
Gratz met je koe!
 
Goed idee om de brisket op te delen, ga ik ook doen. Opdelen, vacumeren, 1 deel gebruiken en de rest in de vriezer
 
Welkom bij de grote 3. Brisket zag er behoorlijk sappig uit. Ben benieuwd naar de kiloprijs van dat Amerikaanse stuk vlees.
 
Gefeliciteerd met je koetje.
Op de foto ziet het er heerlijk sappig uit.
Je geeft aan dat je de volgende keer wilt/gaat injecteren.
Is het injecteren dan voor het aanbrengen van de kruiden in het vlees m.a.w. was het vlees aan de binnenzijde minder gekruid of was het toch nog te droog.
Verder ben ik benieuwd naar je mening welke bereiding lekkerder smaakte. Die uit de oven of die die van de BBQ
 
Terug
Bovenaan Onderaan