- Berichten
- 4.056
Ik ben altijd al van de toetjes van de Q, en een cherry pie stond al een tijdje op de todo lljst.
Dus verschillende recepten bij elkaar gezocht en in de Allerhande stond een leuke versie, en dit als basis recept gebruikt
De kruimel korst heb ik aangevuld met amandelen, en de vulling is uitgebreid met Amaretto.
Boodschappenlijstje:
De bodem in elkaar geknutseld en de vorm bekleed. Het deeg moest "blind" worden gebakken dus ik heb als steunvulling wat bonen toegevoegd
Na een kwartier de vulling verwijderd en nog 5 minuten laten nagaren. Hierna de vulling toegevoegd en alles afgedekt met de kruimel laag
Nog een goed halfuurtje laten pruttelen en hierna laten afkoelen
Een goed halfuur geduld houden en afleiding zoeken om maar niet bij de Pie te blijven rondhangen
Hierna een stukje op een bordje geschept, afgevuld met slagroom en een bolletje vanille ijs.... Tsja wat kan ik er nog aan toevoegen..... :
Nuf said.....
Is goed bevallen, alleen wil ik nog wat met het deeg experimenteren en het scheutje amaretto in een scheut veranderen
Als er interesse is wil ik het recept wel posten.
Groeten,
Mike
Dus verschillende recepten bij elkaar gezocht en in de Allerhande stond een leuke versie, en dit als basis recept gebruikt
De kruimel korst heb ik aangevuld met amandelen, en de vulling is uitgebreid met Amaretto.
Boodschappenlijstje:

De bodem in elkaar geknutseld en de vorm bekleed. Het deeg moest "blind" worden gebakken dus ik heb als steunvulling wat bonen toegevoegd

Na een kwartier de vulling verwijderd en nog 5 minuten laten nagaren. Hierna de vulling toegevoegd en alles afgedekt met de kruimel laag
Nog een goed halfuurtje laten pruttelen en hierna laten afkoelen

Een goed halfuur geduld houden en afleiding zoeken om maar niet bij de Pie te blijven rondhangen

Hierna een stukje op een bordje geschept, afgevuld met slagroom en een bolletje vanille ijs.... Tsja wat kan ik er nog aan toevoegen..... :


Nuf said.....
Is goed bevallen, alleen wil ik nog wat met het deeg experimenteren en het scheutje amaretto in een scheut veranderen

Als er interesse is wil ik het recept wel posten.
Groeten,
Mike