BasBQ
Beef en Steak

Aller eerste run(Low and Slow PP)

Even een update met weinig woorden en veel foto's.

24mdrpc.jpg


t8ai53.jpg


De injectie recept geleend van Nokos. :p

zy63rm.jpg


De kruiden voor de PP

2hqdued.jpg


De kruiden voor de ribbels.

igb1i1.jpg


Ff peuteren.

15d5gg4.jpg


Lekker in de rub.

2ng4m06.jpg


Ingepakt in de koelkast en morgen verder.

ereu08.jpg
 
Nou D day de Q brand om 7:15 aan gestoken en nu net het vlees er op gelegd.
Deze Q vreet wel behoorlijk briketten met dat dunne plaat staal.

Brrrrr het was nog koud vanmorgen.

16k3j9w.jpg


FIRE!!!!!!

nx9ces.jpg
 
haha, snachts tot laat in de weer en dan vroeg achter de bbq, lekker bezig!
 
Ongeveer 3 uur onderweg Temperatuur is nu ongeveer 60 graden.

vsc3me.jpg


Spannend hoor ben zo benieuwd naar het eind resultaat.

Klein vraagje.
Hoelang zit het vlees ongeveer in de zone.
 
Mogelijk uren, maar door inpakken verkort je dat aanzienlijk.
 
Holkers zei:
Mogelijk uren, maar door inpakken verkort je dat aanzienlijk.

het is toch stiekum ook wel weer leuk om een keertje door de zone heen te gaan zonder inpakken... ik kan me de frustratie en het ongeloof (van die dalende, stijgende en weer dalende kerntemperatuur) nog wel herinneren  :p maar inderdaad ik maak het nu zelf altijd met inpakken. het zal allebei lekker smaken!
 
1 keer zonder inpakken gedaan en als je dan om half 12 's avonds nog staat te pullen is de lol er snel vanaf (plus die opgewarmde pasta om toch wat te eten op een schappelijke tijdstip..). Was een stuk van 4 kilo die bijna 5 uur op 68?C bleef hangen. De bark was briljant, maar dat was ook het enige voordeel ;)
 
Holkers zei:
1 keer zonder inpakken gedaan en als je dan om half 12 's avonds nog staat te pullen is de lol er snel vanaf (plus die opgewarmde pasta om toch wat te eten op een schappelijke tijdstip..). Was een stuk van 4 kilo die bijna 5 uur op 68?C bleef hangen. De bark was briljant, maar dat was ook het enige voordeel ;)

achteraf heb je nou toch een mooi verhaal enzo  :p
 
Wat is dit hemels lekker zeg.

De glase er op.
2eed8hv.jpg


Nog ff in de folie en terug op de Q.
29zoqh4.jpg


Stuk 1 na het rusten.
343p46g.jpg


Stuk 2 na het rusten.
2z908j7.jpg


Toen het gepuled was wat lekker makkelijk ging.
1ih3c2.jpg


Het broodje met colesla.
29prl20.jpg


En de side dish de ribbels
idaypv.jpg


AAN TAFEL!!!!!!!
11u7xw9.jpg


Al met al een zeer leerzame en lekkere dag gehad met hier en daar nog wat verbeter puntjes.
Maar voor de eerste keer Low en Slow ben ik erg tevreden.
 
Zo te zien , mag je ook wel tevreden zijn

eet smakelijk  :D
 
Ribbels "on the side" van een PP... Dan heb je een maag als een speciekuip!

Ziet er goed uit!
 
Holkers zei:
Ribbels "on the side" van een PP... Dan heb je een maag als een speciekuip!

Ziet er goed uit!

Hahahaha nee ik had best wel wat gasten en nog veel te veel, maar dat hindert niet morgen weer een dag. :D
 
Lekker man!
 
Zoooooo, dat ziet er goed uit jongen...
En voor de eerste keer low & slow --> super!!!!
En een mooie foto reportage...
Bedankt
 
Mooie reportage en gefeliciteerd met je knor.
 
Terug
Bovenaan Onderaan