Ik heb een namaak "slow & sear" gekocht, omdat een echte niet te vinden was. Doet al 2 jaar dienst. Van onlyfire. Kan je low & slow mee doen.
Heb van the bastard ook zo een halve maan gekocht om eronder te leggen. Maar die halve maan mocht een model groter zijn, spijtig genoeg verkeerde besteld, het kan zo geen kwaad, al dikwijls gebruikt en dient als lekbak. Echt "low en slow" heb ik er nog niet mee gedaan. Wel op zo een 3-4u een gehaktbroodje. Maar nog nooit pulled pork ofzo. En ribben eten we hier niet dusja. Maar dat zou perfect doenbaar moeten zijn daarmee. Je heb van BBQ toro ook zo eentje, dat is onderaan volledig open en zijn wat verschillen. Maar moet je wel bij Amazon bestellen.
Onlyfire heeft nu ook een kamado style halve plaat zo kan je een kettle omdopen tot meerdere niveau's heb ik gezien. En ook een soort van platesetter, maar moet je effe zoeken op "onlyfire smoking chamber". Maar denk dat je wel in Duitsland bij Amazon daarvoor moet zijn en die dingen staan regelmatig in aanbieding
Ondertussen heb ik een paar onlyfire dingen gekocht, nieuw rooster zonder gbs. Is iets dunner dan een weber rooster, maar ook halve prijs. En geen roest na een jaar gebruik. En garantie wat een ramp, verkoper stuurt me naar Weber en Weber zegt dat de verkoper dit moet regelen. Dusja. Ondertussen ook 2 kolenbakjes gekocht. Veel groter dan de originele, en gaan ook langer volhouden. Ik heb daar zo een slow & sear van, al meer dan 2 jaar in gebruik. En ook nog een pizzaring gekocht. En met alle "misbruik" waar voor je geld tot nu toe
Maar als je zonder alle tools wilt doen, gewoon de snake methode gebruiken, kan je genoeg films op internet van vinden. Zal misschien eerste maal wat zoeken zijn, maar dat is een bewezen methode.