BasBQ
Beef en Steak

20 man bbq werd 10 man BBQ; FOTO verslag!

 
 

Gilles

Stoker
Berichten
279
Begin augustus ga ik op een andere afdeling werken, aangezien ik bijna 9 jaar op de oude heb gewerkt vond ik het wel leuk om een afscheidsbbq te organiseren. Qua aanwezigen zitten we momenteel op 10 man, maar dat kunnen er 26 max worden.

Ik had in de planning:

Als voorgerecht:
- Atomic Buffalo Turds
- Moink Balls

Als hoofdgerecht:
- Een brisket van 5kg
- Spareribs van BBQuality
- Pulled pork, samen met Spicy Lime and Jalape?o Coleslaw op een Gua bao broodje
- Eventueel Buikspek
- Frietjes
- Salade met avocado
- Aardappel salade

Als nagerecht nog geen idee, mogelijk Banana Boats of gegrilde perzik met roomijs, caramel en daarbij pecannoten.

Nu komen de vragen:
- Ik heb nog nooit zoiets gemaakt voor zoveel man, is het niet teveel?
- Pulled pork, moink balls, de salades en de spareribs kan ik de dag ervoor maken (3+2, de 1 op de dag zelf) maar de Brisket wil ik het liefst zo 'vers mogelijk' serveren. Dat limiteerd meteen mijn mogelijkheden, want dat betekend dat ik eventuele gerechten (zo lang de brisket erop ligt) op dezelfde temperatuur moet maken. Ik kan een groot deel op de BBQ klaarmaken, maar ik heb zowel een stoomoven als een gewone oven tot mijn beschikking.
- Er komt iemand die geen rund, varken en lamsvlees eet; dat is wel mijn idee van een goede bbq. Er moet dus wel een ander gerecht bij wil ik deze persoon iets te eten kunnen geven (hij vraagt om kip, kalkoen of vis). Zalm is zo standaard en met garnalenspiesjes alleen krijg ik mijn buik niet vol. Is pulled chicken een idee ipv pulled pork?
- Hebben jullie andere tips ideeen of zaken waar ik rekening mee zou moeten houden?
 
Heb je al vaker brisket gemaakt? Ik vind het zelf een van de moeilijkste stukken vlees om te bereiden, en zou mezelf er nog niet zeker genoeg over voelen om dit voor een groot gezelschap te maken.
 
Nee, ik heb eigenlijk nog nooit een Brisket gemaakt :-O Maar feit is dat ik een brisket van 5kg geleverd heb gekregen...
Ik heb wel veel ervaring met low & slow en beschik over een een temperatuurcontroller + thermapen; dus de garing zou goed moeten komen.
 
Lijkt mij persoonlijk erg veel zeker aangezien het lijkt dat je dit niet in buffetvorm maar in ??n keer per gang wilt serveren. Volgens mij moet je met dit soort BBQ ongeveer 500 gram per persoon rekenen en dat is dus voor de volledige maaltijd (voor+hoofd+na) excl. drank.

Als ik ??n gerecht zou mogen kiezen om te schrappen dan zou dat inderdaad de brisket zijn, aangezien dit op het eind behoorlijk wat aandacht vraagt en dus nauw luistert. Maar zelfs dan hou je dusdanig veel over dat je hoogstwaarschijnlijk vrij veel over gaat houden  :p

Dit is mijn ervaring maar ik ben geen catering-expert en mogelijk dat anderen hier anders over denken  :D
 
Ik zou de brisket ook schrappen. Volgens mij heb je meer als genoeg, gewoon wat meer patat en brood erbij doen.
 
Ok, Brisket gaat op de pauze stand, bedankt voor het 'met beide benen op de grond zetten'.
Wat vinden jullie van de andere plannen en gerechten, rekening houdend met de nu bekende wensen?
 
brisket, zou ik idd ook schrappen, is een prachtig stuk vlees om te bereiden, maar lastig, brand daar je handen niet aan.
hou er ook rekening mee dat als iets echt halal moet zijn, je daar dus ook een heel schoon (nieuw?) rooster voor moet hebben op je bbq?
kip sate, kipburgers, denk dat je dan in die richting moet gaan denken, je hebt je handen vol zat, maak het jezelf niet te moeilijk
 
Die stoombroodjes zijn zalig icm buikspek, hoisin en lente uitjes en wat gepicklede komkommer... zoek maar eens op momofuku pork buns... dan kun je die pulled pork (of chicken) op een Surinaams puntje doen... Happy Days!
 
Zou voor degene die liever vis wil, zalm op een plankje maken, daar lopen mensen mee weg ;).

http://www.bbq-nl.com/2009/06/bobby-flays-cedar-plank-salmon.html

de combinatie zalm, moserd, bruine suiker en peper en zout klinkt bizar maar werkt uitstekend. doe daarnaast een lekker satetetje van kippendijen zie recept van Danny, Danbras, en je hebt een tevreden eter.

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=3484.0

Maak het bij zoiets niet te gek.

Beter een paar goede gerechten dan heel veel die er net niet zijn.

 
Hoe warm moet de bbq voor zalm op cedarhout plankjes?
 
Van de 20 man bleven er uiteindelijk 10 over, een paar moesten voor het werk naar Amerika en een paar kregen geen oppas geregeld, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Hieronder een verslagje;

Ik heb o.a. gemaakt;


Pesto
http://www.laurasbakery.nl/zelf-pesto-maken/

KD2B6244.jpg


KD2B6243.jpg


KD2B6251.jpg




Aardappelsalade uit Big Bob Gibsons
Met onder andere 'Sweet Pickle Relish' en eitjes. Dit was de 2e keer dat ik hem maakte en hij beviel wederom erg goed;

KD2B6255.jpg


KD2B6256.jpg


KD2B6257.jpg


KD2B6258.jpg





http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187229/avocadosalade-met-aardbeien-frambozen-en-feta

KD2B6264.jpg




Brocoli avocado soep; (met een half potje mais wat ik over had)
http://yourhealthcoach.nl/nl/recepten/broccoli-avocado-soep

KD2B6266.jpg


KD2B6268.jpg




Jalapeno koolsalade voor op het broodje Pulled Pork
http://www.seriouseats.com/recipes/2014/06/jalapeno-coleslaw-recipe.html

KD2B6273.jpg


KD2B6272.jpg


KD2B6276.jpg


KD2B6265.jpg


KD2B6284.jpg




Zuurdesem brood met gamba's in looksaus
http://www.tapasbonitas.nl/tapas_mariscos/Gambas_al_Ajillo_01n.php

KD2B6270.jpg


KD2B6267.jpg


KD2B6271.jpg


KD2B6289.jpg




Pompoen curry aan de hand van aan recept uit Sri Lanka

KD2B6277.jpg


KD2B6278.jpg


KD2B6279.jpg


KD2B6281.jpg




Sateh Ajam
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=3484.45

KD2B6290.jpg




Lamsrack (deels uit de oven voor een goede garing) en daarna kort op de bbq voor het korstje;
http://bbq-helden.nl/lamsrack-op-barbecue/

KD2B6291.jpg




Bobby Flay Cedar Plank Salmon
http://www.bbq-nl.com/2009/06/bobby-flays-cedar-plank-salmon.html

Zeker een blijvertje, maar de plankjes kon ik weggooien; vermoedelijk door de hoge temp van 250 graden (had Ceriel zijn reactie nog niet gelezen) Ook vond de proefgroep dat de zalm die een half uur in de koelkast had gestaan met de rub lekkerder was dan de 2e 'batch' die direct na insmeren met mosterd op de bbq ging.

KD2B6293.jpg




Klapstuk; Picanha
http://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/picanha-recept/

KD2B6254.jpg


KD2B6260.jpg


KD2B6282.jpg


KD2B6283.jpg


KD2B6294.jpg


KD2B6295.jpg




Sausjes
Van links naar rechts citroensap, chimichurri, pesto en chimichurri.

KD2B6287.jpg
 
Holymoly, wat een feestmaal!
 
ziet er allemaal ZEER goed uit, die zijn blij dat je weg ging...  :D :D :D :D :D
 
Tja alleen is mijn vilt nu niet meer wit, dat zie je ook wel bij de flambeer foto.. Is dat erg?
 
Ziet er heerlijk uit!
Vilt dat verkleurd is niet erg, gebeurd vanzelf. Bij lage temperaturen verkleurd het minder hard dan bij hogere temperaturen.
Je moet het ooit toch vervangen als de afsluiting te wensen over laat. Dus hoort er bij ;)
 
Sodeknetter, wat een feestmaal!

Wat een geweldige voedselfoto's ook, complimenten daarvoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan