Begin augustus ga ik op een andere afdeling werken, aangezien ik bijna 9 jaar op de oude heb gewerkt vond ik het wel leuk om een afscheidsbbq te organiseren. Qua aanwezigen zitten we momenteel op 10 man, maar dat kunnen er 26 max worden.
Ik had in de planning:
Als voorgerecht:
- Atomic Buffalo Turds
- Moink Balls
Als hoofdgerecht:
- Een brisket van 5kg
- Spareribs van BBQuality
- Pulled pork, samen met Spicy Lime and Jalape?o Coleslaw op een Gua bao broodje
- Eventueel Buikspek
- Frietjes
- Salade met avocado
- Aardappel salade
Als nagerecht nog geen idee, mogelijk Banana Boats of gegrilde perzik met roomijs, caramel en daarbij pecannoten.
Nu komen de vragen:
- Ik heb nog nooit zoiets gemaakt voor zoveel man, is het niet teveel?
- Pulled pork, moink balls, de salades en de spareribs kan ik de dag ervoor maken (3+2, de 1 op de dag zelf) maar de Brisket wil ik het liefst zo 'vers mogelijk' serveren. Dat limiteerd meteen mijn mogelijkheden, want dat betekend dat ik eventuele gerechten (zo lang de brisket erop ligt) op dezelfde temperatuur moet maken. Ik kan een groot deel op de BBQ klaarmaken, maar ik heb zowel een stoomoven als een gewone oven tot mijn beschikking.
- Er komt iemand die geen rund, varken en lamsvlees eet; dat is wel mijn idee van een goede bbq. Er moet dus wel een ander gerecht bij wil ik deze persoon iets te eten kunnen geven (hij vraagt om kip, kalkoen of vis). Zalm is zo standaard en met garnalenspiesjes alleen krijg ik mijn buik niet vol. Is pulled chicken een idee ipv pulled pork?
- Hebben jullie andere tips ideeen of zaken waar ik rekening mee zou moeten houden?
Ik had in de planning:
Als voorgerecht:
- Atomic Buffalo Turds
- Moink Balls
Als hoofdgerecht:
- Een brisket van 5kg
- Spareribs van BBQuality
- Pulled pork, samen met Spicy Lime and Jalape?o Coleslaw op een Gua bao broodje
- Eventueel Buikspek
- Frietjes
- Salade met avocado
- Aardappel salade
Als nagerecht nog geen idee, mogelijk Banana Boats of gegrilde perzik met roomijs, caramel en daarbij pecannoten.
Nu komen de vragen:
- Ik heb nog nooit zoiets gemaakt voor zoveel man, is het niet teveel?
- Pulled pork, moink balls, de salades en de spareribs kan ik de dag ervoor maken (3+2, de 1 op de dag zelf) maar de Brisket wil ik het liefst zo 'vers mogelijk' serveren. Dat limiteerd meteen mijn mogelijkheden, want dat betekend dat ik eventuele gerechten (zo lang de brisket erop ligt) op dezelfde temperatuur moet maken. Ik kan een groot deel op de BBQ klaarmaken, maar ik heb zowel een stoomoven als een gewone oven tot mijn beschikking.
- Er komt iemand die geen rund, varken en lamsvlees eet; dat is wel mijn idee van een goede bbq. Er moet dus wel een ander gerecht bij wil ik deze persoon iets te eten kunnen geven (hij vraagt om kip, kalkoen of vis). Zalm is zo standaard en met garnalenspiesjes alleen krijg ik mijn buik niet vol. Is pulled chicken een idee ipv pulled pork?
- Hebben jullie andere tips ideeen of zaken waar ik rekening mee zou moeten houden?