BasBQ
Beef en Steak

2 ideale BBQ dagen Ribeye en kipsaté

 

nza125

Sprokkelaar
Berichten
41
2 mooie dagen dus 2 keer het gas erop ( op de kolen dan) 2e paasdag was de argentijnse ribeye in de aanbieding bij de makro dus een stuk van bijna 2kg gekocht. Afgelopen vrijdag in stukken gehakt van 150-200gram en gevacuumeerd in de vriezer gelegd. zaterdag ff een stuk testen omdat ik ook het gietijzeren rooster wilde seasonen. Op de een of andere manier was het geen mals stuk vlees, wellicht toch te lang gelegen. Misschien kan iemand mij een verhelderend antwoord geven?

Vandaag was het weer de beurt aan een kippie en dan wel kipfilet. Vanmorgen in de marinade gelegd om vanmiddag af te grillen met zelfgemaakte nasi erbij, dat was smullen!

5b92c3b65fb09b9025872428c402bc13.jpg

c1ac96a412eb8d05d2f4de87b7efd0f6.jpg

be2d6829bc1250ed354a8554a0820dbf.jpg

f61c1b3be7a6d57f4375950cf031972f.jpg

817df0ab38dbbbb28520ef804249a736.jpg

2c7f6b59fa33b58a49b4d3777ef5e26d.jpg

9b388deba37100652d5d05fc04c174c5.jpg

53babd41d4a7dd4db29fd99464890254.jpg

fe1e88ba4493b3216455949e9d60a243.jpg

9d07c07fa2040bc94641e870014bf2a0.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Kip saté en nasi ziet er goed uit. Jammer dat je steaks niet smaakte. Zier er ook erg pezig uit. Hopen dat de andere stuken beter zijn.
 
Je steaks zien er een beetje droog uit, maar komt misschien door de foto. Bij de volgende ff insmeren met olie of zo, of een klontje boter erop.
verder ziet het er allemaal lekker uit hoor.

Tip: voor sate volgende keer kippendijen gebruiken ipv kipfilet. En probeer het recept van DanBras eens: https://www.bbqgenootschap.nl/threads/sateh-babi-ajam-varkensvlees-kippenvlees.3484/
Geloof me: je wilt nooi, nooit meer anders

Nu is mij ook dit recept aangeboden, maar daar kan ik (nog) niet over oordelen. https://www.bbqgenootschap.nl/threads/kip-koreaanse-kipsate-van-tante-miho.6389/
Ook dit lijkt me een echt heerlijke sate.

succes
 
Terug
Bovenaan Onderaan