- Berichten
- 5.503
- 2 kg. kippenbouten
- 5 eetl. Droge Sherry (75 ml.) of Sake
- 10 eetlepels lichte chinese sojasaus (Kikkoman mag ook)
- 8 a 9 theelepels (riet)suiker of bruine basterdsuiker
- 2 of 3 teentjes knoflook geperst of zeer fijn gesneden
- 2 eetlepels Sesamolie
- 4 lente uitjes (bosuitjes) in stukjes gesneden
- zwarte peper uit de molen naar smaak (paar slagen)
Kippenbouten fileren inclusief het vel en in stukjes snijden, inclusief vel!!
Van de overige ingredienten marinade maken.
Kipstukjes 24 uur laten marineren.
Kipstukjes inclusief vel aan sate-stokjes rijgen (sate-stokjes die ca. 10 minuten in water hebben gelegen)
Op de barbeque lichtbruin en gaar bakken of:
*)
BBQ voorverwarmen op 200 gr. C, sate in ca. 10 minuten indirect garen, dan eventueel met marinade bestrijken. Daarna de sate in ongeveer 5 minuten direct afgrillen, let op dat door de suikers de sate niet verbrandt, constant blijven draaien.
Optie: de overgebleven marinade in laten koken met wat water sherry of sake (japanse rijstwijn) licht binden met aardappelzetmeel, en als saus bij de sate serveren, (doen wij eigenlijk nooit)
De lekkerste sate die ik ooit heb gegeten!
Edit: Sherry = DROGE Sherry
Ter verduidelijking: 6 kippenpoten met bot wegen ongeveer 2100 gram,
als je ze uitgebeend hebt wegen de uitgebeende dijen ongeveer 1500 gram, botverlies is dus ongeveer 600 gram.
*) Bereiding iets aangepast wat een beter/lekkerder resultaat geeft. (eerst indirect garen en daarna absoluut direct afgrillen)
Laatst bewerkt: