BasBQ
Beef en Steak

Kip: Koreaanse kipsate van tante Miho

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.757
IMG_1793.JPG


- 2 kg. kippenbouten
- 5 eetl. Droge Sherry (75 ml.)
- 10 eetlepels lichte chinese sojasaus (Kikkoman mag ook)
- 8 a 9 theelepels (riet)suiker of bruine basterdsuiker
- 2 of 3 teentjes knoflook geperst of zeer fijn gesneden
- 2 eetlepels Sesamolie
- 4 lente uitjes (bosuitjes) in stukjes gesneden
- zwarte peper uit de molen naar smaak (paar slagen)

Kippenbouten fileren inclusief het vel en in stukjes snijden, inclusief vel!!
Van de overige ingredienten marinade maken.
Kipstukjes 24 uur laten marineren.
Kipstukjes inclusief vel aan sate-stokjes rijgen (sate-stokjes die ca. 10 minuten in water hebben gelegen)
Op de barbeque lichtbruin en gaar bakken of:
BBQ voorverwarmen op 200-220 gr. C sate in ca. 20 minuten indirect goudbruin bakken, halverwege de sate keren, eventueel met marinade bestrijken.
Eventueel even een end sear
Optie: de overgebleven marinade in laten koken met wat water sherry of sake (japanse rijstwijn) licht binden met aardappelzetmeel, en als saus bij de sate serveren.

IMG_1789.JPG


De lekkerste sate die ik ooit heb gegeten!

Edit: Sherry = DROGE Sherry
Ter verduidelijking: 6 kippenpoten met bot wegen ongeveer 2100 gram,
als je ze uitgebeend hebt wegen de uitgebeende dijen ongeveer 1500 gram, botverlies is dus ongeveer 600 gram.
 
Laatst bewerkt:

maroc

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.546
Ja hoor, deze gaat ook op de to -do
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.712
Mag de sherry ook vervangen worden door shao hsing rijstwijn?
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.757
Dominique zei:
Mag de sherry ook vervangen worden door shao hsing rijstwijn?
Ja hoor, maar mijn tante is net zo'n kritisch persoontje zoals jij domi  :D
Een goede shaoshing is hier in NL moeilijk te verkrijgen, een droge sherry is volgens haar het beste alternatief
In mijn ogen heeft ze gelijk.
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.712
Ewald zei:
Dominique zei:
Mag de sherry ook vervangen worden door shao hsing rijstwijn?
Ja hoor, maar mijn tante is net zo'n kritisch persoontje zoals jij domi  :D
Een goede shaoshing is hier in NL moeilijk te verkrijgen, een droge sherry is volgens haar het beste alternatief
In mijn ogen heeft ze gelijk.
Ok, duidelijk antwoord!
 

ReneR

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.399
Weer 1 om naast de Banbras sateh te proberen....
Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrr
 

Falcon

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
219
Lekker lekker
 

Joost12

Vuurmaker
Berichten
90
Dit is hier al een aantal jaar de favoriet !
Mjammmmm, Tante Miho Sate !!
 

MarBQ

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.193
Tante Miho rules!!! :D :D :D
 

Smokey89

Stoker
 
 
Berichten
250
Lekker! Op de to-do ermee!
 

joethesmoker

Kooltjesharker
Berichten
111
Hoeveel sate's maak je ongeveer van 2 kilo kippenbouten als je een beetje uitgaat van gemiddelde grote van de stukjes.
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.757
2 kilo ongeveer 26 stokjes, ligt er ook aan hoeveel je op 1 stokje doet.

En pindasaus bij deze sate is absoluut NOT done en verboden!


Fotootje van mijn tante Miho als eerbetoon

Tante Miho.jpg
 
Laatst bewerkt:

Abraham

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
919
Eerbetoon, leuk!
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.420
Zien er zalig uit... deze heb je zeker nog wel even direct een mooi kleurtje gegeven of is dit bruinige van de lichte soja in de marinade?
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.367
Met voorrang op onze T.D. lijst.
Ik krijg al trek bij het bekijken van de foto's :D !
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.757
Sander72 zei:
Zien er zalig uit... deze heb je zeker nog wel even direct een mooi kleurtje gegeven of is dit bruinige van de lichte soja in de marinade?

Deze versie was volgens mij zonder end sear, maar dat weet ik niet meer zeker.
De foto is al enige jaren geleden gemaakt.
Tegenwoordig geef ik ze altijd nog even een korte end sear
 
Bovenaan Onderaan