Met de mooie weer en de jaloerse blikken na mijn eerste run gisteren toch maar snel nog een procureur gehaald 1.4 kg deze keer en meteen ook nieuwe briketten van "Echt" die kwamen erg goed uit een test op het BBQ FORUM met erg weinig restas.
Recept van Noskos gebruikt.
Na injecteren en Rubben op een koele plek gelegd maar niet in de koelcel van 3? win je mooi een uur mee ;-)
Nu alle temperaturen gemeten.
Start 6 briketten + rookhout
Tijd kern ketel
7.45 16 35
8.00 32 77
8.15 46 88
8.30 50 92 extra rookhout
8.45 51 95
9.00 54 96
9.15 57 95 + 4 briketten
9.30 62 105
9.45 66 97
10.00 67 95 + 2 briketten
10.15 72 115
10.30 74 125 glaze
10.45 75 128 water ring bijgevuld
11.00 76 106 + extra rookhout
11.15 76 104
11.30 77 103 +1 briket +as weg
11.45 77 99 gedraaid en glaze
12.00 68 104 probe nieuwe plek
12.15 70 109
12.30 70 107 ingepakt + water + 3 briketten
12.45 65 95
13.00 67 110
13.15 72 115
13.30 77 120
13.45 83 116
14.00 88 115
Gedraaid probe op nieuwe plek
14.00 79 115
14.15 84 116
14.30 88 115
Wat valt me op dat;
- water in de ring de Temp veel vlakker houdt
- toch veel Temp verschillen zitten op waar je de probe steekt
- dat de "Echt" briketten nauwelijks as produceren en rokerig ruiken ipv petrochemisch
- dat deze run lekker snel ging
- dat ik weer nauwelijks vleesvocht voor de eindsaus heb.
Straks komt de visite... lekker met patat en een augurkje.
Recept van Noskos gebruikt.
Na injecteren en Rubben op een koele plek gelegd maar niet in de koelcel van 3? win je mooi een uur mee ;-)
Nu alle temperaturen gemeten.
Start 6 briketten + rookhout
Tijd kern ketel
7.45 16 35
8.00 32 77
8.15 46 88
8.30 50 92 extra rookhout
8.45 51 95
9.00 54 96
9.15 57 95 + 4 briketten
9.30 62 105
9.45 66 97
10.00 67 95 + 2 briketten
10.15 72 115
10.30 74 125 glaze
10.45 75 128 water ring bijgevuld
11.00 76 106 + extra rookhout
11.15 76 104
11.30 77 103 +1 briket +as weg
11.45 77 99 gedraaid en glaze
12.00 68 104 probe nieuwe plek
12.15 70 109
12.30 70 107 ingepakt + water + 3 briketten
12.45 65 95
13.00 67 110
13.15 72 115
13.30 77 120
13.45 83 116
14.00 88 115
Gedraaid probe op nieuwe plek
14.00 79 115
14.15 84 116
14.30 88 115
Wat valt me op dat;
- water in de ring de Temp veel vlakker houdt
- toch veel Temp verschillen zitten op waar je de probe steekt
- dat de "Echt" briketten nauwelijks as produceren en rokerig ruiken ipv petrochemisch
- dat deze run lekker snel ging
- dat ik weer nauwelijks vleesvocht voor de eindsaus heb.



Straks komt de visite... lekker met patat en een augurkje.