BasBQ
Beef en Steak

2 de keer Pulled Pork van de Cobb

 

Krizz

Sprokkelaar
Berichten
34
Met de mooie weer en de jaloerse blikken na mijn eerste run gisteren toch maar snel nog een procureur gehaald 1.4 kg deze keer en meteen ook nieuwe briketten van "Echt" die kwamen erg goed uit een test op het BBQ FORUM met erg weinig restas.
Recept van Noskos gebruikt.
Na injecteren en Rubben op een koele plek gelegd maar niet in de koelcel van 3? win je mooi een uur mee ;-)
Nu alle temperaturen gemeten.

Start 6 briketten + rookhout

Tijd       kern      ketel
7.45      16          35
8.00       32         77
8.15       46         88
8.30       50         92 extra rookhout
8.45       51         95
9.00       54         96
9.15       57         95 + 4 briketten
9.30       62         105
9.45       66         97
10.00     67         95 + 2 briketten
10.15     72         115
10.30     74         125 glaze
10.45     75         128 water ring bijgevuld
11.00     76         106 + extra rookhout
11.15     76         104
11.30     77         103  +1 briket +as weg
11.45     77         99 gedraaid en glaze
12.00     68         104 probe nieuwe plek
12.15     70         109
12.30     70         107 ingepakt + water + 3 briketten
12.45      65         95
13.00      67         110 
13.15      72         115
13.30      77         120
13.45      83         116
14.00      88         115
Gedraaid probe op nieuwe plek
14.00      79          115
14.15      84          116
14.30      88          115


Wat valt me op dat;
- water in de ring de Temp veel vlakker houdt
- toch veel Temp verschillen zitten op waar je de probe steekt
- dat de "Echt" briketten nauwelijks as produceren en rokerig ruiken ipv petrochemisch
- dat deze run lekker snel ging
- dat ik weer nauwelijks vleesvocht voor de eindsaus heb.

c7f0b2f29675ac33d033d20713875fe5.jpg
9dcc0fdaed222a1c5f8224cd2d9dca29.jpg
dc3354309f3840768984289499c605aa.jpg


Straks komt de visite... lekker met patat en een augurkje.
 
Lekker!
 
9e62543c34bfa72b8e48883ed4f651a9.jpg

Eindresultaat.  Hij was iets droger/stugger dan het grote stuk vorige week, lastiger te pullen.
Eindsaus wat aangepast met wat kalfsfond om tekort vleesnat op te vangen en wat minder BBQ saus (iets te heet vond mijn dochter).
Uiteindelijk wel erg lekker en de 1.4 kg was krap voldoende (dus tekort) voor de 7 eters.
 
Wanneer je de smaak te pakken krijgt zal je toch naar iets groters moeten dan die Cobb, Chris! Een WSM of een kamadoo? Hadrian kijkt verlekkerd toe...
 
Roker zei:
Wanneer je de smaak te pakken krijgt zal je toch naar iets groters moeten dan die Cobb, Chris! Een WSM of een kamadoo? Hadrian kijkt verlekkerd toe...
Ik zat te denken dat jij een UDS voor mij maakt  ;-)


En terecht dat Hadrian zo kijkt hij mag voorproeven.
 
Lekker! Die lust ik ook wel.
 
Ziet er wel weer goed uit Krizz.

Als je een uds wilt maken help ik je wel.
 
Terug
Bovenaan Onderaan