BasBQ
Beef en Steak

1e poging PP

 
 

BBQ68

Stoker
Berichten
317
Vandaag 1e keer PP gemaakt volgens het recept van Noskos. Gelijk maar begonnen met een serieus recept  :).

Gisteren de varkensnek van 1,6kg ingespoten met de marinade en ingewreven met de rub. Daarna hele nacht de koelkast in. Ondanks de pasen vanmorgen om 5.30 opgestaan (voor het stoere mannengevoel natuurlijk  ;)).
994734289c8611a1569caff4d2d067d3_zps609046fb.jpg


WSM aangestoken en om 7.30 is de boel klaar om te gaan beginnen!

ede141bbd3c278e89dc2e1e3e8d4a93a_zpsf9c378d8.jpg


Nog even wennen aan het op temperatuur houden van de WSM, maar na geduld en mezelf bedwingen om niet stiekem te gluren is het dan zover. De kerntemperatuurmeter geeft 74C aan. Dus... de glaze erop.

cfdad5161a9b2cbf3dad2886741b8580_zps8aefe78a.jpg


Tjonge dan begint het echte wachten. Na toch echt getwijfeld te hebben aan mijn temperatuurmeter en opnieuw lezen op dit forum wat me te wachten staat (de zone) is het aan het eind van de middag toch echt zover! We've got him! 88-90C kerntemperatuur!

1756f4bbc6449d7465a0176ae78aa65e_zps0bffcfb7.jpg


Nog even een uurtje laten rusten, het vlees uit elkaar trekken (uhh.... uit elkaar laten vallen) en de eindsaus erover.

6301ccea8a9551a0acbea4a17b0c619d_zpsf5944471.jpg


En dan het eindresultaat .... op een lekker broodje met augurk....

511343b887359a997cf4e21a579d04d6_zps2298a59b.jpg


Smaak was waanzinnig! Op naar het volgende fantastische recept!
 
Dat ziet er geweldig uit!! Mooie foto's ook.

En die WSM van jou ziet er ook nog maagdelijk uit. Net nieuw?

Enne, gefeliciteerd met je zwijntjesbadge. ;)
 
Mooi man! Geweldig gevoel zo'n eerste PP.. Alvast gefeliciteerd met je knorretje ;)
 
Goed gedaan!!! Gefeliciteerd met het resultaat en je knorretje!
 
mooi resultaat en proficiat alvast met proficiat met het varkentje!!
 
Ziet er prima uit, gefeliciteerd met je knorretje!
 
Gefeliciteerd met je Knor!
Mag ik vragen waarom je vlees opgebonden was?
 
Gefeliciteerd met je knorretje!
Ik had hetzelfde te eten vanavond :)
Hou er rekening mee dat je WSM makkelijk lager te houden is naarmate je hem wat vaker hebt gebruikt en er een laagje aan de binnenkant komt.
 
dat klinkt ook heel goed!
p.s. heb je ook foto van je alfa "5 minuti" houtoven?
 
no problem!  Mooie oven hoor :)
 
Ziet er heerlijk uit.
Gefeliciteerd met je knorretje.
 
Terug
Bovenaan Onderaan