Het was maar een experimentje dus vanuit dat oogpunt is ieder resultaat goed. We hebben 'm een half uurtje laten rusten en daarna een stukje van de zijkant afgesneden en geproefd. Smaak was goed maar wel behoorlijk zout. Vlees was zeker niet droog, maar de rode delen waren niet zacht, waarschijnlijk iets te lang gegaard. Kerntemperatuur was 72 graden, dat is volgens mij ook aan de hoge kant. Heeft nu ruim 3 uur gelegen, de volgende keer haal ik 'm er na 2,5 uur uit denk ik.
Ik heb 'm ingewreven met rietsuiker en colorozo. Het zoete bijsmaakje van de bruine suiker icm de rooksmaak was erg aangenaam. Ik heb het stuk nog even laten rusten en daarna in de koelkast gelegd. Ik wil 'm vanmiddag een uurtje in de vriezer te leggen totdat ie wat stijver is, dan eens kijken of ik er met de snijmachine mooie plakjes van kan snijden. Een paar dunne plakjes op broodje lijkt me erg lekker, maar misschien ook op een hamburger oid.
Vanavond waarschijnlijk de hampunt in de "side smoker". Ik heb overigens zo'n goedkopie "Oklahoma" model en die werkt prima. Ik had boven het gat tussen "voorkorf" en "ketel" een gietijzeren pan met water gezet als "warmtebuffer" om de temperatuur beetje rond de 100 graden te houden (zoals in ProQ smoker of de WSM), ook dat was een experiment en is goed gelukt. Normaal ligt temperatuur zo rond de 130 - 140 graden (of hoger). Begonnen met briketten, daarna om het uur een mooi stukje kurkdroog haardhout (van fruitbomen hier uit de buurt, eigen "oogst") bijgelegd. Ik vind dat minstens zo goed gaan als rookhout, bovendien scheelt het briketten. Zal wel niet helemaal zijn zoals het hoort, maar ik vind het resultaat prima.