BasBQ
Beef en Steak

1e keer brisket op UDS

 
 
 

Rich

Kooltjesharker
Berichten
155
Zo, mooi weer om m'n uds weer een op te warmen.
2 weken terug was de maiden run met een "veilige" PP van BBQUALITY en vorige week "veilige" ribbels ook van BBQUALITY.
Was een beetje stoeien met de temp maar die heb ik aardig onder controle.
Vandaag ga ik een brisket proberen, na een mislukte 1e poging een jaar geleden alweer.
Ben benieuwd.
Hier een foto van m'n uds


Gister ge?njecteerd met runderbouillon en worchestersaus.
Rub van pezo, paprikapoeder, komijn. Erop en een nachtje laten rusten.




Vanmorgen half 8 op de uds gelegd met een bak appelsap er onder.
Ik mis nog een 2e rooster in de uds, dus gisteravond even snel iets in elkaar geflanst.
Bak aan het rooster gehangen, ziet er niet uit maar werkt wel haha.

 
spannend hoor, succes ermee  :)
 
Temp kreeg ik toch moeilijk hoger dan 105 graden.
Desondanks gaat het vlees snel omhoog.
Op 66 graden een tijdje blijven hangen en bij de 71 graden heb ik hem ingepakt.
Daarna ging de temperatuur snel omhoog en om half 2 stond ie al op 91 graden!
Dat zat niet in mijn planning natuurlijk.
Nu even laten rusten en dan maar met de lunch nuttigen.
Eindfoto's volgen nog.
 
Volgend jaar staat een overkapping op m'n lijst met een homemade buitenkeuken.
Dit ziet er toch een beetje zielig uit vind ik.
Het weer zat ook niet in de planning trouwens.
 
Ik ben erg benieuwd!! Dat hamsterhok ziet er aardig leeg uit?!?! :p
 
Ligt nog na te garen vermoed ik  :D
 
Gaat vast heel lekker worden!
 
Hier dan eindelijk het eindresultaat.


Met de middag eerst maar een paar plakken zo uit het vuistje gegeten.
Smaak was erg goed, lekker peperig.
Hij had iets malser mogen zijn, maar dat komt denk doordat er weinig vet op zat.

'S avonds lekker burnt ends gemaakt met een eigengemaakt bbqsausje.
Aardappeltjes en sla erbij, lekker maaltje zo.
Als toetje gerookte gevulde peertjes van Steven, dat was zeker voor herhaling vatbaar.
Al met al een leuke dag.



 
MarBQ zei:
Ik ben erg benieuwd!! Dat hamsterhok ziet er aardig leeg uit?!?! :p
Dat lege hok komt doordat de brisket kleiner was als gepland
 
Ziet er goed uit.
Jij heb toch nog wel een foto van de brisket op de UDS?
 
Mooie peertjes ook!
 
Mike v R zei:
Ziet er goed uit.
Jij heb toch nog wel een foto van de brisket op de UDS?
Helaas is dat niet gelukt.
Met dat weer was het snel naar buiten en weer snel naar binnen
 
Terug
Bovenaan Onderaan