BasBQ
Beef en Steak

1e keer brisket op UDS

mooi hoor, hoe zou je de brisket omschrijven qua smaak? lekker mals, droog, taai enz enz enz
 
Leo zei:
mooi hoor, hoe zou je de brisket omschrijven qua smaak? lekker mals, droog, taai enz enz enz
De smaak was naar mijn mening prima, niet te veel poespas vooral peper en zout. Daar verander ik de volgende keer weinig aan.
Hij was iets te droog, maar niet uitgedroogd. Als je eraan trok zag je goed die structuur van het vlees en met het vocht wat over was van het inpakken was het echt wel goed te eten.
Vooral de vettere delen van het vlees waren erg lekker, maar zoals ik al zei zat er niet veel vet op.
voor een beginneling zeker niet slecht dacht ik zelf.
Oefenen, oefenen, oefenen, dat zal een beetje het geheim zijn van een goede brisket.
 
Ik lees op verschillende fora dat brisket wel echt heel nauw luistert en zo'n beetje het lastigste vlees is om te garen zonder te droog te worden... knap hoor!
 
Ziet er iig op de foto's erg goed uit! Het is zeker een uitdagend stukje vlees om
goed te bereiden... Ik heb dat zelf zondag mogen ervaren.
Mooie drum ook trouwens, erg gaaf!
 
Terug
Bovenaan Onderaan