Vandaag moest het er toch eens van komen, de eerste keer een beercan chicken maken. Foto's zijn met mijn wat oudere mobiele telefoon gemaakt en kwalitatief niet echt om over naar huis te schrijven...
Met de kinderen de kip ingewreven met kant en klare kruiden (kipkruiden) en een beetje tijm. Daarna de Warsteiner ingebracht wat de oudste nogal aan het lachen maakte :

Kokosbriketten in de starter. Een prima aankoop trouwens zo'n starter, slechts 1 aanmaakblokje nodig en een half uur later prima gloeiende briketten.

Rookhout erbij.... even de achterburen uitroken... Ik heb Hickory gebruikt maar of andere smaken er beter bij passen? Suggesties??

En het resultaat na anderhalf uur met een temperatuur tussen de 160 en 180 graden.

De smaak van de kip was goed, maar ik denk dat ik de volgende keer wat minder kruiden gebruik en wat minder rookhout De kip gegeten met een zelfgemaakte gado gado + satehsaus.
groeten,
Lesley
Met de kinderen de kip ingewreven met kant en klare kruiden (kipkruiden) en een beetje tijm. Daarna de Warsteiner ingebracht wat de oudste nogal aan het lachen maakte :


Kokosbriketten in de starter. Een prima aankoop trouwens zo'n starter, slechts 1 aanmaakblokje nodig en een half uur later prima gloeiende briketten.

Rookhout erbij.... even de achterburen uitroken... Ik heb Hickory gebruikt maar of andere smaken er beter bij passen? Suggesties??

En het resultaat na anderhalf uur met een temperatuur tussen de 160 en 180 graden.

De smaak van de kip was goed, maar ik denk dat ik de volgende keer wat minder kruiden gebruik en wat minder rookhout De kip gegeten met een zelfgemaakte gado gado + satehsaus.
groeten,
Lesley