BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Tenkink

  1. Tenkink

    Onder een dichte overkapping met afzuiging

    Condensatie heb ik nooit iets van gemerkt
  2. Tenkink

    Onder een dichte overkapping met afzuiging

    Meer luchtverplaatsing. Dan had ik een groter ‘Y-stuk’ kunnen plaatsen en daarna verkleinen. Met beide kleppen open komt ie nu tekort.
  3. Tenkink

    Onder een dichte overkapping met afzuiging

    Ik heb een 150 gebruikt. Dakdoorvoer een plakplaat 170. Achteraf had ik een grotere buisdiameter moeten nemen.
  4. Tenkink

    Beer Can Chicken cola/bier testje

    Ik vergeet vaak foto’s te maken. Zeker als er bezoek is.
  5. Tenkink

    Hoe groot zijn bruikbare stukken houtskool

    Ik heb laatst een hele pallet besteld. Dan komt het rechtstreeks van de leverancier. Is daar dus maar 1x in de handen van iemand geweest om op de pallet te pakken. Ik heb geen verschil gevonden tussen de bovenste en de onderste zakken. Beide hadden mooie brokken.
  6. Tenkink

    Beer Can Chicken cola/bier testje

    Ruim uur op 140 graden. Kern 72 graden. 1 op cola en 1 op bier, geen smaakverschil.
  7. Tenkink

    Wat zijn de wedstrijden in 2023?

    Ik wil graag eens een wedstrijd bezoeken. Zijn er al datums en locaties bekend?
  8. Tenkink

    Pulled pork, elke keer beter

    Je kunt tussendoor gewoon andere dingen doen en gewoon eten. Voordeel van een goede kamado is dat de temp stabiel blijft.
  9. Tenkink

    Pulled pork, elke keer beter

    Weet ik niet. Mijn kortste sessie was 14 uur en die was redelijk, mijn langste 28 uur en dat was na deze m'n beste. Rest zit allemaal rond de 24 uur. Lage temperatuur, niet teveel kruiden, niet teveel rook en sappen bewaren. Dan zijn ze het lekkerst vind ik.
  10. Tenkink

    Pulled pork, elke keer beter

    1 belangrijk ding in op temperatuur houden; AFBLIJVEN zodra je de temperatuur stabiel en goed hebt. En niet kijken.
  11. Tenkink

    Onder een dichte overkapping met afzuiging

    afzuiging van gemimarket.nl . Buizen van ventilatieland.nl
  12. Tenkink

    Pulled pork, elke keer beter

    niet m’n eerste keer maar wel m’n beste tot nu toe. 3 kg, 24 uur gegaard. Eerst de avond ervoor geïnjecteerd met appelsap. Grof zout, knoflookpoeder en wat chilivlokken er alleen bovenop. Volgende dag erop met een blok hickory. 80 graden. Na 13,5 uur ingepakt in aluminiumfolie met bbq saus...
  13. Tenkink

    Picanha aan het spit

    Valt je vet nu in de kolen?
  14. Tenkink

    Workshop tips gezocht

    Niet in het noorden van het land maar wel de moeite waard om naar toe te reizen. https://bbqworkshopexperiencecenter.nl/kamado-bbq-workshop/
Terug
Bovenaan Onderaan