BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Sjerome

  1. Sjerome

    Rottiserie op de Grill Guru Large

    Jazeker kan dat, ik heb die van LetzQ
  2. Sjerome

    Kip: Koreaanse kipsate van tante Miho

    Ik zal ze ‘vers’ gaan bereiden. Eerste lading indirect en dan afgrillen op een andere bbq. De tweede badge ondertussen indirect op temperatuur laten komen. Morgen de hoofdgast alvast een voorproefje geven. Het kippetje ligt al in de marinade. Bedankt voor jullie reactie.
  3. Sjerome

    Kip: Koreaanse kipsate van tante Miho

    Deze heb ik meerdere keren gemaakt, bedankt voor het recept. Ik heb een vraag. Ik verzorg binnenkort een bbq voor 40 personen. Kan ik deze saté 2 dagen ervoor bereiden, dan in de koeling doen en enkel opwarmen/ end sear op de dag zelf doen?
  4. Sjerome

    Jeroen! Niet doen!

    Haha nog een naamgenoot Jeroen doe nou niet met dat 🔥, uhm jawel. Veel plezier op het forum.
  5. Sjerome

    Bbq als cadeau

    Ook ik adviseer de Weber 57 cm. Je kunt er alles mee, van beginner tot master, en vindt hij het niks, dan is er genoeg animo voor op marktplaats. Ik lees regelmatig terug dat als mensen een kamado hebben aangeschaft dat ze de Weber er bij houden. (Ik ben er ook zo een)
  6. Sjerome

    Op hooi gerookte Carpaccio van ossenhaas

    Top, wij hebben deze ook al een paar keer gemaakt op deze manier. Ook receptje van Ralph. Half uurtje invriezen is prima. Je kunt na het snijden als het te dik is met een pan het vlees wat platter slaan tussen twee velletjes bakpapier. Heb je het hooi ook nog even aangestoken?
  7. Sjerome

    Tips voor goede handschoenen

    Ik heb de dikke wanten van Green Egg met siliconen grip padjes. Ik pak er de halve maanstenen pizzasteen, rooster en Dutch oven zo mee op. Geen enkel probleem.
  8. Sjerome

    Bavette op de kamado bereiden tips ?

    Probeer eens een stuk direct op de kolen, as er een beetje af wapperen en ca 1,5 tot 2 minuten per kant. Daarna eraf halen, als een koopje blijft plakken er even aftikken. Peper en zout en je hebt een oerlekker stukje vlees. Ziet er ook stoer uit.
  9. Sjerome

    Iemand een recept voor hele Bavette, dubbelgevouwen?

    Ik heb deze al een paar keer gedaan: Klik hier de versie hierboven is op gitaar, ik heb hem ook al eens op gewoon hout gedaan. Dat kan ook :)
  10. Sjerome

    Het Grill Guru draadje

    Nog nooit meegemaakt dat mijn Large te klein was, zeker niet met die extra verhoging. Dan kun je zelfs op drie niveaus werken. 2 boston buds is geen probleem, zelfde geldt voor 12 spareribs. (Ikea bordenrekjes ) Extra voordeel voor de Large is dat er meer accessoires te koop zijn.
  11. Sjerome

    Het Grill Guru draadje

    Ik heb in 2017 een Grill Guru Elite gekocht. Dit antracietkleurige, glad eitje (large) wordt compleet geleverd met o.a.: RVS onderstel, Margriet, dekselhouder. Halve maanstenen en roosters, chipfeeder, hoes, zijplanken, aspook. We gebruiken hem erg veel. 1 keer vilt vervangen, meer niet. Ik...
  12. Sjerome

    Nieuw hier

    Welkom
  13. Sjerome

    welkoms woordje.

    Welkom Jeroen Groeten Jeroen
  14. Sjerome

    Hete kipjes....

    Goeie tip van die mix, ik zal die ook eens proberen. Het blijft me iedere keer weer verbazen hoe lekker kipvleugtjes van de bbq zijn. En waarom ik dat niet vaker doe.
  15. Sjerome

    Pulled pork s'nachts

    Blijft natuurlijk wel leuk, om 's nachts te bbq-en met wat vrienden. Hele nacht op, houthakkershirt aan dikke hoody eronder, drankje erbij en vuurtje om je warm te houden. Dat zijn de momenten waar het uiteindelijk om gaat. Klinkt goed, nu nog vrienden zoeken die ook zo gek zijn :) On Topic...
Terug
Bovenaan Onderaan