BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Melis

  1. Melis

    Pulled pork, eerste keer

    Ik mis mijn stikker
  2. Melis

    Pulled pork, eerste keer

    Btw de coleslaw was geweldig lekker. https://bbq-helden.nl/recepten/coleslaw-met-appel/
  3. Melis

    Pulled pork, eerste keer

    Hij is klaar..... en op :) Geweldig. Teveel de temp geknepen om 1400 waardoor het daarna een struggle was om de temp omhoog te krijgen. Maar manman wat lekker. 2 uur later dan gepland, maar de 3,7 kg is weg.... en de zalm was opeens ook op:-)
  4. Melis

    Pulled pork, eerste keer

    de bark is nu veel steviger
  5. Melis

    Pulled pork, eerste keer

    Klopt, maar hij ging wel heul hard! Nu gaat het goed, heb de temp van de dome beter kunnen knijpen dan bij de brisket. En van de brisket wist ik (natuurlijk nog) dat dewerkelijke temp hoger ligt dat de thermometer aangeeft. Dus nu tijdje rond de 80 (werkelijkheid net boven de 100) gehad. Hij is...
  6. Melis

    Pulled pork, eerste keer

    Nou daar gaatie dan. Mijn eerste pulled pork. 3,7kg. Vocht eruit 3,5 over, rubben 3,6 over. Spreadsheet gemaakt om alles bij te houden. Ik vind na 1,5 uur een stijging van 5 graden naar 38 best snel. We gaan zitten hoe het verder gaat.
  7. Melis

    Winkel met thermometers

    Nou die mixed reacties over de GrillEye kan ik bevestigen. Wat een drama zeg: Niet alleen slechte verbinding, maar ook die uitwisseling van gegevens tussen de app en de thermometer. Daarnaast is de thermometer soms opeens niet verbonden met wifi, maar dan is er opeens ook een stuk data uit je...
  8. Melis

    Brisket. Das niet makkelijk....

    Ik heb die ook, kijk alleen of je Wi-Fi ver genoeg reikt. Ik had achterin de tuin waar de bbq staat slecht bereik, waardoor ik continu meldingen kreeg dat de verbinding wegviel. Inmiddels heb ik binnenshuis internet en Wi-Fi veranderd/verbeterd en heb ik zelfs bij de buren 2 huizen verder goede...
  9. Melis

    Brisket. Das niet makkelijk....

    Ik had al gekeken of ik de thermometer kon stellen, maar helaas, deze was te goedkoop :-). Ja ik bedoelde schuif (autocorrect)
  10. Melis

    Brisket. Das niet makkelijk....

    Hij zag er droog uit, maar was zeker niet droog! Bleek uiteindelijk bij het eten. Ik had 500cl runder bouillon geïnjecteerd. Dat heb ik de avond ervoor gedaan, toen heb ik de rub er op gedaan, maar die was ochtends dus erg nat . Ik had geijkt, toen bleek ook al dat de Ikea meter goed was bij...
  11. Melis

    Brisket. Das niet makkelijk....

    Ik had maar ook een punt aan gestoken, maar mijn zoon vertelde later dat de schijf niet goed afsluit, dus teveel lucht erbij om het echt goed te kunnen regelen. Ik ga eens kijken of ik daar iets kan doen met vilt wat ik over heb
  12. Melis

    Brisket. Das niet makkelijk....

    Ik was bij Osdorp (tuincentrum) voor nieuw vilt. Toen zag ik 'not just bbq' staan en dan een Texaanse beaf rub. Die heb ik meegenomen en gebruikt.
  13. Melis

    Brisket. Das niet makkelijk....

    Ik weet het 😂 ik dacht alleen: ik gooi er genoeg in om vervolgens te knijpen Als de temp Op niveau is, Maar teveel kolen gaat toch mis
  14. Melis

    Brisket. Das niet makkelijk....

    Dacht dat ik de temp onder controle had, maar alle schuiven zaten dicht en toch kreeg ik de temp niet goed naar beneden. Dan twijfel je opeens aan de kamado, maar of dat echt zo is....
  15. Melis

    Brisket. Das niet makkelijk....

    Nou hier wat foto's maar. Ik moet echt een thermometer om de temp van de dome te meten. Die is namelijk niet goed. Te hoog, te snel. Fantastische smaak, maar iets te droog. Nou ja, dat viel eigenlijk wel mee. We hadden wel teveel eters:-) 10 man voor 2,5 Die op de bbq nog wat kleiner...
Terug
Bovenaan Onderaan