BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Malt007

  1. M

    Pastrami ala Jet en Katz's------hulp gevraagd met fenomeen

    Ik zit hier op 10 dagen pekelen en er zit gewoon echt een dikke laag slijm op het vlees, kan er echt draden mee trekken. Ruikt prima verder maar bevalt me toch niet echt helemaal.
  2. M

    Welke verhouding pekelen voor pastrami

    Bedankt voor de tips, ga het zeker gebruiken. Plan is om ongeveer 10 dagen te pekelen, dan 2 dagen met kruidenmengsel gevacumeerd laten liggen. Uurtje of 4-6 roken tot het moment dat ik normaal zou inpakken. Echter, wil hem sous-vide gaan afmaken. De smaak zit er dan al in en mijn ervaring qua...
  3. M

    Welke verhouding pekelen voor pastrami

  4. M

    Ribs van de sligro niet meer vacuum

    Wellicht wat laat maar wellicht interessant voor mensen die dit topic nog een lezen. Mijn ervaring is dat misschien wel de helft van de ribs van de Sligro niet meer Vacu?m is, sommige botjes zijn erg scherp dus die snijden door het plastic. De geurtjes die je ruikt bij het openen van vlees uit...
  5. M

    Hamburgers maken

    Heb hamburgers maken uitvoerig getest dmv verschillende stukken vlees, verschillende grofheden gehakt, verschillende vetgehaltes, verschillende formaten hamburger, ervoor of erna kruiden, zelfs sous vide etc. En mijn favoriet (zelfs by far) is de smashburger en dit is ook nog eens de...
  6. M

    Mijn pastrami

    Ok goed om te horen dat ik net zo goed deze had kunnen meenemen. Wellicht nog een bestelling plaatsen daar, topslager, weet geen betere in de omgeving Amersfoort.
  7. M

    Mijn pastrami

    Had je deze meegenomen bij de Sligro in Amersfoort? Ik had daar een wagyu brisket besteld voor pastrami maar die kon hij niet krijgen waardoor hij precies deze had meegenomen. Heb hem alleen laten liggen omdat ik toch echt de wagyu variant wil proberen.
  8. M

    Thermo pen.

    Thanks voor de amazon tip, ik heb de special edition voor 27,60 besteld. Ben benieuwd :)
  9. M

    Rookmot/hout niet aan te krijgen

    Niet mee eens, heb het nog nooit dermate droog meegemaakt dat het niet meer lekker is. Soms vergeet ik weleens dat er nog wat in de koelkast ligt (blijft makkelijk 2 maanden goed) en ook dan is het niet uitgedroogd genoeg om weg te gooien.
  10. M

    2e poging koud gerookte zalm

    1 dag is meer dan voldoende tenzij je van een hele zoute zalm houdt wellicht. Gewicht hoeft ook niet op de zalm hoeft ook niet, nooit een verschil ontdekt in het eindresultaat. Vel eraf hoeft ook echt niet, na een nachtje pekelen en een uurtje of 12 roken zit de smaak prima door de hele zalm heen.
  11. M

    Welk merk?

    Als je nog helemaal nieuw bent zou ik het boek van Franklin kopen. Dit boek is 80% techniek en de rest wat recepten...
  12. M

    Rookmot/hout niet aan te krijgen

    De uitgedroogde buitenkant hoort zeker.
  13. M

    Kan een Kamado tegen vorst.

    Geen idee of het veel was maar neem wel aan dat het door vocht kwam. Koste uiteindelijk nog een half jaar gesteggel met de webwinkel en de fabrikant (Die wezen naar elkaar) maar uiteindelijk mijn geld terug gekregen en toen een fatsoenlijke gekocht (Broil King Keg). Moet zeggen dat het ook een...
  14. M

    Kan een Kamado tegen vorst.

    Bij mij is er een gebarsten toen ik in de winter de bbq aanstak. Droge plof en toen een enorme barst in de vuurkorf, was wel een chinees.
  15. M

    BBQ'en met een zwangere vrouw in huis.

    In principe kan je gewoon alles eten als je zwanger bent alleen er is een kans dat je een parasiet oploopt en dat deze vervolgens wordt doorgegeven aan het kindje. De kans is erg klein dat je deze oploopt (ooit gehoord dat iemand toxoplasmose had?) en dan is er gemiddeld ook nog eens slechts 50%...
Terug
Bovenaan Onderaan