Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Volgens mij zijn ze er rond 11:15 op de Q gegaan en rond 18 uur eraf. Dus 8 uurtjes op de Q en nog een uur rusten..
Het schoonmaken en rub is ook even een klusje, dus gok bij elkaar 10 uurtjes.
Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk
Mijn ouders kwamen langs om te eten, een goede reden om (voor mij) weer eens wat nieuws uit te proberen!
Short ribs!
2 ribbetjes van bij elkaar ongeveer 2,3 kg. De avond ervoor heb ik de ribs schoongemaakt en in de rub gezet volgens het recept van Noskos.
De volgende ochtend bij tijds...
Afgelopen zaterdag kreeg ik vrienden over de vloer, voor het hoofdgerecht is dit fijne kippetje op de Joe gegaan.
Ik was ook nog opzoek naar een borrelhapje, ik ben gegaan voor het MOINK balls recept geschreven door NOSKOS.
Poh dat recept houden we erin!
Ik was even vergeten dat ronde plakken...
Ik heb het er verkeerd bij gezet :-/. De Q had ik op 120 graden voor de MOINK balls, heb voor de kip de temperatuur naar 140 gebracht dat werkte prima :)
Ik voelde het al de hele week.. Zaterdag gaat de kip niet op stok maar op blik.
In een simpele dry rub gelegd van:
- smoked paprika poeder
- knoflook poeder
- tijm
- oregano
- peper
- zout
En even een half uurtje in de koelkast. Was nog bezig met een voorgerechtje, voor dit gerecht had ik de Q...
Ik twijfelde wel of ik moest beginnen met L&S, alleen hebben alle goede foto's van PP op dit forum mij over de streep getrokken haha.
Ik heb mezelf wel echt de tijd gegund om te kijken hoe de Joe reageerde. Dus rustig opstoken, temperatuur stabiel krijgen, spelen met luchttoevoer etc. voordat...
Ik heb momenteel een zak Black Label houtskool, deze kreeg ik bij de aankoop. Er werd inderdaad als tip gegeven de kamado flink te vullen, alleen kwam ik een tutorial op youtube tegen hoe je de Joe kan opstarten voor low en slow. Waardoor toch de twijfel (lees. eigenwijsheid) is ontstaan en de...
Dankjewel voor de tips!
Wat de laatste betreft, ik was ver na etenstijd klaar haha. Dus heb het gerecht even moeten parkeren. Maar als lunch is de pork ook niet vervelend 😋.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.