BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Captain

  1. Captain

    Sweet bacon Chicken

    Ik denk een minuut of 20. Afhankelijk van de dikte van je filet. Ik werk eigenlijk altijd met kerntemperatuur.
  2. Captain

    Sweet bacon Chicken

    Dit keer directe hitte, wel hoog van de kolen af. Doordat ik de kolen van de vorige keer had gebruikt was er ook niet onwijs veel kracht waardoor ik over het rooster wat kon verplaatsen voor wat minder directe hitte. De 180 graden was dan ook de dometemperatuur. Uiteraard is dit net zo goed...
  3. Captain

    Sweet bacon Chicken

    Gister een simpel kipfilet op de bbq bereid. Door de kipfilet eerst in de zoete rub te zetten die ik nog over had van de spareribs en daarna te omwikkelen met ontbijtspek geef je veel smaak mee. Daarna een dunne laag zoete bbq-saus erover en smullen maar :) Erg lekker moet ik zeggen. BBQ...
  4. Captain

    De jaarlijkse Appeltaart

    Ziet er werelds uit! Mooie foto's. Dit moet ik nog eens doen :)
  5. Captain

    ToDo inkorten: Bavette rollade

    Het ziet er in ieder geval top uit :)
  6. Captain

    ToDo inkorten: Bavette rollade

    Je kunt het vlinderen het vlees. Vandaar is deze ook zo dun. :)
  7. Captain

    Gekarameliseerde ananas sticks

    Tnx! Ik vroeg mij al af of het mogelijk was om afbeeldingen tussen de teksten door te zetten. Ga ik de volgende keer gelijk doen :)
  8. Captain

    Cheese steak sandwich

    Dat klopt, echter wilde ik deze keer een andere bereiding proberen ;)
  9. Captain

    Cheese steak sandwich

    Zaterdag middag wat mensen uitgenodigd voor de lunch. Ik had nog 1,7 kg bavette liggen en ik wilde dit eens bereiden voor op brood. De bavette gevlinderd en op hoge temperatuur bereid. In het vervolg moet ik iets dunnere plakjes gebruiken, dit was moeilijk te verorberen zonder mes en vork ;)...
  10. Captain

    Sticky sweet Iberico ribben 3-2-1

    Gister weer een kleine sessie gehad. Deze keer weer de ribben gerubt met de Sweet X rub van Culy. en afgelakt met de bijbehorende bbq saus van Culy, de Apple elixer bbq saus. Een combinatie die niet snel verveeld. Vorige keer had ik de ribben in butcherpaper gedaan bij stap 2. Daarbij merk ik...
  11. Captain

    Ribbetjes (redden)

    Dit helpt wel degelijk. Bij het verpakken versneld het garen, dus hoe langer hoe gaarder het wordt. Ik doe zelf altijd wat roomboter i.p.v. sap. Hij zal dan in zijn eigen vocht stomen. De eerste uren zijn mijn inziens vooral om (rook)smaak aan te brengen en de kruiden (rub) te laten drogen...
  12. Captain

    Kipburger met Cajunsaus

    Tnx! Ik ga vanavond de foto wedstrijd bekijken. Zaterdag middag gaat mijn lunch op de bbq en zondag een lange sessie denk ik.
  13. Captain

    Kipburger met Cajunsaus

    Mijn rooster ligt in de platesetter (zonder stenen). Dit is makkelijker met eruit halen, anders ligt deze koud op de ring. Ik vind persoonlijk dit makkelijker. Afhankelijk van de hoeveelheid kolen kun je de hoogte inschatten. Hij was nu heet zat. Dome temp van rond de 270 graden.
  14. Captain

    Kipburger met Cajunsaus

    Klopt was echt oppervlakkig en kon nog net. Geen verbrande smaak nog.
  15. Captain

    Kipburger met Cajunsaus

    Gister een snelle maaltijd van de BBQ, Kipburgertjes met Cajunsaus. 400 gram kippengehakt met wat kruiden (zout, peper, knoflookpouder & paprikapoeder (gerookt) en wat broodjes. De BBQ vol gas opgestookt en de geplette burgertjes er op. Broodjes erbij om deze wat knapperig te krijgen. De saus...
Terug
Bovenaan Onderaan