Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Dit keer directe hitte, wel hoog van de kolen af. Doordat ik de kolen van de vorige keer had gebruikt was er ook niet onwijs veel kracht waardoor ik over het rooster wat kon verplaatsen voor wat minder directe hitte. De 180 graden was dan ook de dometemperatuur.
Uiteraard is dit net zo goed...
Gister een simpel kipfilet op de bbq bereid.
Door de kipfilet eerst in de zoete rub te zetten die ik nog over had van de spareribs en daarna te omwikkelen met ontbijtspek geef je veel smaak mee.
Daarna een dunne laag zoete bbq-saus erover en smullen maar :) Erg lekker moet ik zeggen.
BBQ...
Zaterdag middag wat mensen uitgenodigd voor de lunch. Ik had nog 1,7 kg bavette liggen en ik wilde dit eens bereiden voor op brood.
De bavette gevlinderd en op hoge temperatuur bereid. In het vervolg moet ik iets dunnere plakjes gebruiken, dit was moeilijk te verorberen zonder mes en vork ;)...
Gister weer een kleine sessie gehad.
Deze keer weer de ribben gerubt met de Sweet X rub van Culy. en afgelakt met de bijbehorende bbq saus van Culy, de Apple elixer bbq saus. Een combinatie die niet snel verveeld.
Vorige keer had ik de ribben in butcherpaper gedaan bij stap 2. Daarbij merk ik...
Dit helpt wel degelijk. Bij het verpakken versneld het garen, dus hoe langer hoe gaarder het wordt. Ik doe zelf altijd wat roomboter i.p.v. sap. Hij zal dan in zijn eigen vocht stomen.
De eerste uren zijn mijn inziens vooral om (rook)smaak aan te brengen en de kruiden (rub) te laten drogen...
Mijn rooster ligt in de platesetter (zonder stenen). Dit is makkelijker met eruit halen, anders ligt deze koud op de ring. Ik vind persoonlijk dit makkelijker. Afhankelijk van de hoeveelheid kolen kun je de hoogte inschatten. Hij was nu heet zat. Dome temp van rond de 270 graden.
Gister een snelle maaltijd van de BBQ, Kipburgertjes met Cajunsaus.
400 gram kippengehakt met wat kruiden (zout, peper, knoflookpouder & paprikapoeder (gerookt) en wat broodjes.
De BBQ vol gas opgestookt en de geplette burgertjes er op. Broodjes erbij om deze wat knapperig te krijgen.
De saus...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.