Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Afgelopen zaterdag was een super dagje!
Ondanks enige twijfel alvorens ik begon aan de 11 kilo vlees op mn WSM is het allemaal perfect gegaan!
De PP:
Sinds ik de "wedstrijdmethode" gebruik voor het bereiden van de PP is het inschatten van de tijd veel makkelijker geworden.
Ook voor deze sessie...
Heb helaas geen grafiekje. Nu zit m'n beef op het onderste rooster op 61 graden en op het bovenste rooster op 66 graden. Het bovenste stuk neemt dus een kleine voorsprong. Bij de varkentjes is hetzelfde beeld zichtbaar. 3 graden verschil tussen onder en boven. Bovenste zit op 67 graden en de...
Mogguhh!!
Daar gaan we dan!
Afgelopen donderdag avond alle vleesjes al geinjecteerd:
De nekjes met:
- 3/4 cup appelsap
- 1/2 cup water
- 1/2 cup suiker
- 1/4 cup zout
- 2 eetlepels Worcestershire
De onderrib met:
- 2 eetlepels zout
- 1 eetlepel suiker
- 2 theelepels Worcestershire
- 4 cups...
Bedankt!! Naar aanleiding van jullie tips besloten om aankomende zaterdagochtend om 04.00 de stukjes vlees op de Q te leggen. Ik houd jullie op de hoogte!!!!!
Thnks! Mag/moet ik dan de kilo's bij elkaar optellen om een richtlijn te gaan schatten betreffende de totale duur van de sessie?
Als die vlieger op gaat mag ik wel gaan beginnen!
Ik ben gestopt met het aflezen van de temp.meter op de deksel van mn WSM47. Ik heb gemerkt dat er een verschil van ongeveer 15/20 graden is tussen de temp (deksel) en de grill temp. Dat betekent dat er (te) warm wordt geQ't. Een probe op het rooster ( net even erboven en niet te dicht tegen het...
De laatste update betreft de PP van gisteren!
Mijn laatste post gisteren was om een uur of 15.00. Om de uiteindelijke kerntemperatuur te bereiken van 88 graden heeft het stuk vlees tot 17.30 op de Q gelegen. Ik heb constant de temperatuur op 110 graden gehouden.
Doordat hij dus een lange tijd...
Ik heb deze uitsluitend op Hickery gerookt. Bij de start 3 chunks erop en roken maar. Rooksmaak vond ik prima. Bij mijn volgende (die ik toevallig vandaag doe) probeer ik 2 chunks kersen en 1 chunk Hickory, eens kijken wat dat doet.
Even terug voor een kleine update:
Een aparte run tot nu toe. Na 3 uur zat de kern temperatuur al op 69 graden en bleef hierop hangen. Ik vond het de hoogste tijd om hem in te pakken en kijken wat er gebeurd met het plateau. Na het inpakken begon de temperatuur redelijk snel en gelijkmatig door...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.