BasBQ
Beef en Steak

Velletje BCC op WSM

Dikky

Tondelzoeker
Berichten
10
Hallo allemaal,

Vandaag is BCC aan de beurt op mijn WSM57, wordt mijn eerste dus nog geen ervaring.
Ik heb even in zitten lezen en lees reacties dat het velletje op een WSM nog wel eens te wensen overlaat.
Iemand nog tips hiervoor?

B.v. waterbak eruit en gewoon in een bak op het rooster??

Hierbij alvast een foto van de kip in de rub.

bcc.jpg
 
Waterpan niet vullen met water (als je hem inpakt in alu folie scheelt het schoonmaak werk). Temp 175-200 graden.
Denk dat het dan wel goed komt
 
Silverfox +1 maar 150-175 is ook te doen.
 
Zeker, ik laat het een beetje afhangen van hoe hard de boel kleurt (en hoe crispy het huidje is) ten opzichte van de kern temperatuur. Meer kleur ( of meer crispy) nodig temp iets omhoogen en vice versa.
Ik begin vaak bij me spit bijvoorbeeld op 200 ongeveer een kwartier en daarna op 175 verder. (Ongeveer)
 
Ik zou gewoon standaard beginen en afhankelijk van je smaak wat dingen aanpassen. zoals kip met olie inwrijven. of onder het borstvel boter smeren al dan niet met een smaakje, of sinasaappel schil op dezelfde plek. enz
 
Zover was ik inderdaad nog niet.
Kip droog gedept, zeer dun met olijfolie ingesmeerd en daarna de rub erop.
Kostte wat moeite om de WSM naar hoge temperatuur te krijgen.
Uiteindelijk 185 graden en af laten zakken naar nu 175 graden.
Kip zit nu op 76 graden, dus nog heel even.
 
Ben inderdaad ook erg benieuwd naar het eindresultaat! Hij ziet er al erg gezellig uit!
 
Kip van 1,2 kg heeft ongeveer 5 kwartier op de bbq gestaan met een temperatuur van 185 graden, die het laatste half uur langzaam naar 175 graden is gedaald.
Bij een temperatuur van 80 graden heb ik hem eraf gehaald en laten rusten.
Hij was heel lekker. Het velletje had uiteraard een lekkere smaak, maar was niet knapperig genoeg in mijn ogen.
Alleen bij de wings was hij echt lekker.
In ieder geval lekker gegeten met stuffed potatoes en een lekkere rucola sla (helaas geen foto van, hadden honger..).
Van de restanten ook nog kippensoep gemaakt, dus het maximale eruit gehaald zullen we maar zeggen.

Hierbij een foto van het eindresultaat:
bcc2.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan