BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door bjornc

  1. B

    Poor man's burnt ends / Chuck roast burnt ends

    Een brisket staat nog op het to-do lijstje, maar burnt ends spraken me nogal aan. Mede door het procureur recept van Melebest ging het jeuken om het ook eens met rund te proberen. Gameplan; improvisatie. Voor het vlees heb ik 1kg riblappen genomen, 2 dikke plakken. Deze heb ik in blokjes van...
  2. B

    Fireboard 2 Drive + Blower gebruikerservaring / praktijktest

    Een kennis heeft ook een Kamado met margrietschijf en als hij de fireboard gebruikt dan past er een tandenstoker tussen de gaten. Maar er zijn meer parameters natuurlijk, ook de gebruikte kolen zijn van invloed.
  3. B

    Fireboard 2 Drive + Blower gebruikerservaring / praktijktest

    Die ervaring deel ik niet. Bovenste schuif bijna dicht, en de fan helemaal open. Heb er Tests mee gedaan tot 70 graden.
  4. B

    Fireboard 2 Drive + Blower gebruikerservaring / praktijktest

    Vast niet wat je wilt horen, maar ik gebruik geen spraakassistenten. Even op de telefoon checken gaat net zo snel, bovendien meteen de grafiek erbij. Maar goed, neemt niet weg dat het hoort te werken als ermee geadverteerd wordt.
  5. B

    Pulled Beef (M'n 4e poging intussen)

    Nou ja, qua bereiding was het wel naar m'n zin. Maar qua persoonlijke voorkeur vond ik het niet fantastisch ofzo. De smaak was prima, maar PP smaakt gewoon beter.
  6. B

    Pulled Beef (M'n 4e poging intussen)

    Dan ga ik in het vervolg eens inpakken in butcher paper, of ik gooi het in m'n rvs brader met deksel.
  7. B

    Pulled Beef (M'n 4e poging intussen)

    Thanks! Mede een lange run doordat ik het niet ingepakt heb natuurlijk. Wellicht dat ik een volgende keer het vlees ga insprayen om uitdroging tegen te gaan. Dat kan imo prima elke paar uur.
  8. B

    Pulled Beef (M'n 4e poging intussen)

    Dank voor de complimenten! Normaal gooi ik de Kamado ook helemaal vol, maar in dit geval meende ik dat er genoeg in zat. De koude wind heeft vermoedelijk wat meer brandstof gevraagd. De bark was op de meeste plaatsen prima, maar op een aantal plekken te droog, en soms hard. De rooksmaak was...
  9. B

    Pulled Beef (M'n 4e poging intussen)

    We wilden weer eens Pulled Beef proberen, ik kreeg het alsmaar niet voor elkaar met resultaten varierend tussen schoenzool en baksteen. Maar intussen heb ik hulp, in de vorm van de Fireboard 2 Drive. Het recept van Melebest ten uitvoer gebracht, met een kleine kilo onderrib. Dus, gisteravond...
  10. B

    Kolenmandje Kamado Joe Classic II

    Kan iemand overigens bevestigen of het mandje van "The Bastard Large" past op de kamado Joe Classic?
  11. B

    Fireboard 2 Drive + Blower gebruikerservaring / praktijktest

    De eerste blower van Fireboard werd ook door Auber gemaakt. Maar uiteindelijk kan je elke 12v blower monteren. (Binnen redelijke grenzen)
  12. B

    Pulled Pork (omdat het zo lekker origineel is)

    Ik heb voorheen 8-10 uur nodig gehad met inpakken met bakpapier. Dus in dit geval was het bijna de helft. Waarbij ik de voorgaande pulled pork sessies zonder fireboard gedaan heb, en de temperatuur ook wel wat hoger lag soms. In dit geval gewoon strak de temperatuur zoals ingesteld gehad. Als ik...
  13. B

    Pulled Pork (omdat het zo lekker origineel is)

    Met inpakken moet het inderdaad sneller kunnen, maar ik begin niet aan inpakken met alu folie. Met bakpapier / slagerspapier is wel een optie, maar dan moet ik er s'nachts uit. In dit geval was het doel ook om te kijken of het zou lukken zonder ernaar om te kijken. Ik kan je zeggen; super...
  14. B

    Fireboard 2 Drive + Blower gebruikerservaring / praktijktest

    Overigens heb ik de blower begrensd op 60%, is helemaal prima. Een kleine overshoot (minder dan 10 graden) heb ik ook wel, maar die stabiliseert zich snel. Als je minder overshoot wilt, moet je de Kamado zelf richting de gewenste temperatuur brengen. Maar ik heb er persoonlijk geen moeite mee...
Terug
Bovenaan Onderaan