BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door BasM

  1. B

    Verschil tussen probes vlees vs. Roostertemp

    Verschil is de afmeting: in je vlees wil je een wat langere probe zodat je ook bij een groot stuk vlees mooi in het midden kan meten. Op het rooster, hoe kleiner hoe beter want het neemt allemaal ruimte in.
  2. B

    Spare ribs

    Is niet heel erg gefixeerd, een 3-2-1 run heeft bij mij nog nooit exact 6:00uur geduurd, maar normaal low en slow zonder texas crutch duurt nog wel een aardig stukkie langer. Zeker beginnend met low en slow is het prettig als je een handvat hebt om een in basis mooi resultaat op het bord te toveren.
  3. B

    Spare ribs

    Gewoon proberen, alleen neemt het meer ruimte in dan ingepakt in folie, temperatuur niet wijzigen. Het vocht zou vooral zijn om het vlees ook te stomen dus zorgen dat je het het goed afdekt inderdaad.
  4. B

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Was gisteren even bij de Makro in Breda en zag daar richting de kassa van alles dat vanwege opruiming voor 50% mocht. Dus heb toch maar eens een vacuummachine aangeschaft, voor de liefhebbers misschien een tip! Zwilling tourneermes voor een 10'tje Solis easyvac pro metal 569 voor 37,50 excl btw.
  5. B

    Spareribs

    De kruiden springen er niet echt uit, normaal gebruik ik eigenlijk altijd de basis rub van de site van noskos, waarvan ik de balans tussen de knoflook/ui en de paprika/cayenne erg waardeer. Het vlees viel nog net niet van het bot af, maar met het vlees tussen de tanden en een voorzichtig rukje...
  6. B

    Spareribs

    Foto is gedraaid, maar dat mag de pret niet drukken. Probe zat vlak boven het rooster naast m'n ribbetjes, voor het eerst met Coco briketten van makro eigen merk, temperatuur bleef mooi stabiel tussen de 106-114. 2,5-1,5-1 aangehouden en het laatste uurtje 2x afgelakt met een traditionele bbq...
  7. B

    Spareribs

    Ze liggen er ondertussen bijna een uur op, stook voor het eerst met Makro Coco briketten, ongeveer 0,5kg aangestoken en nog zo iets koud in de ketel erbij. Is tot nu toe al 1,5uur stabiel 112graden Celsius.
  8. B

    Spareribs

  9. B

    Brikettentest

    Heb op de verschillende Webers eigenlijk altijd Weber Premium Long Lasting gestookt, sinds vorig jaar ook wat meer low&slow gaan doen (warmgerookte Forel, beenhammetje, buikspek) en mijn voorraad moet nodig aangevuld worden. Wanneer ik in de zomervakantie vaker thuis ben wil ik echt aan de slag...
  10. B

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Mezelf vorig jaar best wel lopen ergeren aan de Smokey Joe wanneer ik die wel eens mee nam, de knoop nu dus toch maar doorgehakt en een WGA besteld.
  11. B

    Buitenkeuken gemaakt.......almost done

    Beetje een oud draadje opgeharkt, maar is dit nu gemaakt van steigerhout of is het toch iets anders? (ik twijfel een beetje) En is de buitenconstructie meteen dragend of heb je binnenin nog een frame zitten?
  12. B

    Langzaam gegaarde five spices buikspek, gelakt met appelstroop!

    Heb een stuk buikspek liggen van krap een kilo, maar geen nitriethoudend zout liggen op moment. Daar ben ik niet zo heel bang voor, ga gewoon met keukenzout aan de slag. Waar ik meer mee zit, ik wil hem gaan lakken met een mix van housinsaus, ketjap, sinaasappelsap en eventueel nog wat sambal...
  13. B

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Omdat ik voor mijn oude liefde, patisserie, wat ging bestellen en het 2e artikel voor de helft was bij Oldenhof wat zakjes woodchips van Camerons.
  14. B

    Messen het slijpen waard?

    M'n vrouw heeft d'r eigen messenset, dus kan altijd haar messen nog lenen. In de zomer kook ik op de een of andere manier vaker en in de winter de vrouw. Ondanks dat ik met wat oefening best messen zou kunnen slijpen durf ik het toch niet echt aan.
Terug
Bovenaan Onderaan