Robbie
Kooltjesharker
- Berichten
- 174
Beste mede bbq fanaten,
ik heb al een aantal jaar een kamado en dat is geweldig. Nagenoeg geen enkel recept mislukt ook.. Nu hebben wij een chaletje gekocht en ook daar willen wij natuurlijk gaan bbqén. Niet met een kamado (die komt er nog wel) maar met een weber kettle. Ik ben alvast wat aan het proefdraaien (met dezelfde kolen als in de kamado) maar iedere keer als het deksel dichtgaat en weer open komt er enorm veel rook vrij. Na een paar seconden is de rook weg en brand het prima. Is dit normaal bij een kettle bbq of doe ik toch iets verkeerd. Hot zone heb ik aan de zijkant. Aansteken doe ik met 2 wokkels en als hij eenmaal op temp is blijft dat ook stabiel.
ik heb al een aantal jaar een kamado en dat is geweldig. Nagenoeg geen enkel recept mislukt ook.. Nu hebben wij een chaletje gekocht en ook daar willen wij natuurlijk gaan bbqén. Niet met een kamado (die komt er nog wel) maar met een weber kettle. Ik ben alvast wat aan het proefdraaien (met dezelfde kolen als in de kamado) maar iedere keer als het deksel dichtgaat en weer open komt er enorm veel rook vrij. Na een paar seconden is de rook weg en brand het prima. Is dit normaal bij een kettle bbq of doe ik toch iets verkeerd. Hot zone heb ik aan de zijkant. Aansteken doe ik met 2 wokkels en als hij eenmaal op temp is blijft dat ook stabiel.