Beef en Steak

Weber 'full-size plancha'

 
 
 

Jorizzz

Kooltjesharker
Berichten
154
Weber heeft sinds enige tijd een 'Full-Size Plancha - Voor houtskoolbarbecues 57 cm' (klik). Die lijkt me geweldig om van mijn kettle of WSM een bakplaat/griddle te maken voor. Van smashburgers en Philly cheese steaks tot complete rijstgerechten, van pannenkoeken en tosti's tot fajita's en (wet) burrito's. Ik zie van alles voorbij komen, lijkt me super tof om te doen naast het 'normale' BBQ'en. Alleen de prijs van dit ding is nogal hoog (€185,-) en dus twijfel ik.
1750319086462.png

Zijn er mensen die al ervaring hebben met dit ding? En hoe zou het zich verhouden tot de Ofyr-achtige ringen die je kunt vinden, zoals die van Grillrost (klik)

1750320601857.png



Alternatief is natuurlijk het gebruik van een grote skillet, maar de grote werkruimte met dit soort dingen is natuurlijk wel enorm fijn.
 
Voordeel van de Weber is dat die geëmailleerd is. Zelf vind ik hem echter veels te duur.

Ik heb de grillrost en ben hier erg tevreden over. Zie bijvoorbeeld hier: https://www.bbqgenootschap.nl/threads/bbq-sharing-fotos-zonder-verslag.26881/post-531177
Is dik metaal, dus ik voorzie geen problemen. Olie zou moeten helpen tegen roest. En stel dat je roest zou krijgen, kun je het er afschuren.

Ik vind het gat in het midden wel handig. Ik gebruik de kolenring om de briketten onder de plancha te leggen. Meestal onder max de helft briketten, zodat je ook een koude zone hebt.
 
Voordeel van de Weber is dat die geëmailleerd is. Zelf vind ik hem echter veels te duur.

Ik heb de grillrost en ben hier erg tevreden over. Zie bijvoorbeeld hier: https://www.bbqgenootschap.nl/threads/bbq-sharing-fotos-zonder-verslag.26881/post-531177
Is dik metaal, dus ik voorzie geen problemen. Olie zou moeten helpen tegen roest. En stel dat je roest zou krijgen, kun je het er afschuren.

Ik vind het gat in het midden wel handig. Ik gebruik de kolenring om de briketten onder de plancha te leggen. Meestal onder max de helft briketten, zodat je ook een koude zone hebt.
Gat in het midden is inderdaad handig om vet en andere ongerechtigheden weg te werken, dit verbrand dan meteen in de hete kolen, en je kunt nog even gauw iets afgrillen
 
Voordeel van de Weber is dat die geëmailleerd is. Zelf vind ik hem echter veels te duur.

Ik heb de grillrost en ben hier erg tevreden over. Zie bijvoorbeeld hier: https://www.bbqgenootschap.nl/threads/bbq-sharing-fotos-zonder-verslag.26881/post-531177
Is dik metaal, dus ik voorzie geen problemen. Olie zou moeten helpen tegen roest. En stel dat je roest zou krijgen, kun je het er afschuren.

Ik vind het gat in het midden wel handig. Ik gebruik de kolenring om de briketten onder de plancha te leggen. Meestal onder max de helft briketten, zodat je ook een koude zone hebt.

Gat in het midden gebruiken ze bij de filmpjes van Grillrost zelf vooral om stukken hout bij te vullen, wat de dus gebruiken ipv briketten/kolen.

Ik zit ook al een tijd op die Grillrost te azen, maar die van Weber heeft zonder gat een nog groter werkoppervlak, en die opstaande rand lijkt me dan weer handig als je dingen wil omscheppen (gesneden aardappels/groenten/vlees/etc.). En aan de achterkant alsnog een gat om vet en andere resten in weg te schuiven.
 
En zou dat emaille niet kwetsbaar zijn voor krassen van spatels enzo? Zullen ze wel over nagedacht hebben, maar in mijn gietijzeren pan van Le Creuset ga ik ook niet met metalen bestek zitten werken. Op filmpjes van die Weber plaat doen mensen dat wel gewoon...
 
En zou dat emaille niet kwetsbaar zijn voor krassen van spatels enzo? Zullen ze wel over nagedacht hebben, maar in mijn gietijzeren pan van Le Creuset ga ik ook niet met metalen bestek zitten werken. Op filmpjes van die Weber plaat doen mensen dat wel gewoon...

Zal er wel tegen kunnen, ik heb ook al heel lang zo'n gietijzer le creuset pan en ik doe daar alles in, ook met metaal, snij en eet al eens eiergerechten of andere dingen rechtstreeks uit de pan en is allemaal geen probleem.

Al denk ik wel dat creuset zelf aangeeft om geen metaal te gebruiken.
 
Ik heb die van Weber gekocht en ben er zeer blij mee. Handige afvoergaten voor het afval en het is makkelijk schoon te maken.
Daarnaast is hij van dik materiaal en ook zeer zwaar.
Het is vrij eenvoudig om ook hier met meerdere zones te bakken.

Prijzig? ja dat wel.
Maar ik heb vanuit fouten in het verleden geleerd dat voor een dubbeltje op de eerste rang gaan zitten niet altijd voordeliger is. Producten die dan net niet werken, etc.
Dus ja dan maar even meer betalen, en stress vrij zijn.
 
Sterk bij prijs en die emaille laag + ijzer ... daar zal toch schade op komen, misschien niet bij eerste gebruik (en eerste paar keren). Ik koop geen simpelweg geen dingen meer waar je "voorzichtig" moet mee zijn. Het is oftewel rvs of tewel gietijzer of carbon staal. De rest komt er hier niet meer in, want er komt toch wel schade aan na x aantal tijd.

Maar kende deze "uitbreiding" niet en toen ik het zag dacht ik leuk ... De prijs is ook "leuk". Zeker van dat er wel een onlyfire of bbq toro versie zal komen aan de helft van de prijs gewoon in gietijzer ofzo. En de kans is zogoed als 100% dat je dit wel kan vinden, aangezien ze er al eentje hebben in 47cm -> https://www.amazon.de/-/en/Onlyfire-Plancha-Removable-Classic-Diameter/dp/B0DHRM6S9G/
 
@cricque volgens mij heb je de grillrost gemist, die hier besproken wordt.
Dat is namelijk een goedkope variant voor ongeveer 60 euro.
 
Ik heb die van Weber gekocht en ben er zeer blij mee. Handige afvoergaten voor het afval en het is makkelijk schoon te maken.
Daarnaast is hij van dik materiaal en ook zeer zwaar.
Het is vrij eenvoudig om ook hier met meerdere zones te bakken.

Prijzig? ja dat wel.
Maar ik heb vanuit fouten in het verleden geleerd dat voor een dubbeltje op de eerste rang gaan zitten niet altijd voordeliger is. Producten die dan net niet werken, etc.
Dus ja dan maar even meer betalen, en stress vrij zijn.
Hoe vaak heb je hem ongeveer gebruikt en zie je iets van slijtage ontstaan van de emaille laag?
 
En zou dat emaille niet kwetsbaar zijn voor krassen van spatels enzo? Zullen ze wel over nagedacht hebben, maar in mijn gietijzeren pan van Le Creuset ga ik ook niet met metalen bestek zitten werken. Op filmpjes van die Weber plaat doen mensen dat wel gewoon..

Weber bbq's zijn ook ge-emailleerd, ik maak hem schoon met een plamuurmes en staalborstel, na 6 jaa nog geen problemen mee. Mijn Creusetpannen net zo, gewoon met metalen bestel er in, zolang je niet op de bodem slaat geen probleem, ik gebruik die pannen ookk al jaren.
Bij de plancha van Weber zou ik me er dus ook niet druk om maken
 
Terug
Bovenaan Onderaan