Beef en Steak

Eerste keer smashburgers

 
 

Faxie

Stoker
Berichten
388
Opgevoed met de instructie om nooit op je vlees te drukken bij het BBQ-en, liet ik de hele hype van smashburgers aan mij voorbij gaan. Na een filmpje op YouTube gezien te hebben waarin de theorie erachter werd uitgelegd werd ik wel wat nieuwsgierig. Bij de lidl liep ik deze week tegen een pers aan en heb deze meegenomen. Gisteren riblap meegenomen van de supermarkt en deze vandaag gemalen.

Bolletjes van 60 gram gemaakt en de Q aangestoken. Eerst wat spek en uien aangezet en de broodjes getoast op de plancha en toen de burgers erop en direct smashen. Halverwege omdraaien en een plakje nepkaas er op.

Broodjes opgemaakt met spek, uien, de burger en afgemaakt met een bbq saus.

De foto's:
f7e47399d75a9d647ffb8a645b7ea742.jpg
fbf1220c0f514619f9a5b3ed8c6e8b70.jpg
c5117a4ef1b5dc4ef22200f6c9b04b4d.jpg
4c7aa02c3e1a3fc70256e52c870ec727.jpg
fcd77dc8678abb1f93699216d775ec49.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-S906B met Tapatalk
 
En nu je het geproefd hebt, is de hype het waard?

Zit trouwens te kijken naar je smasher .aar ik denk dat je de verkeerde hebt. Deze van de Lidl kwam ik tegen als smasher. Liefste wil je een gladde onderkant.

f492e5c5d503f7a9e45b008513e501d5.jpg
 
Lekker hoor!😋 Ik heb ook de set van 3 gekocht met de gladde smasher, spatel en deksel.
 
En nu je het geproefd hebt, is de hype het waard?

Zit trouwens te kijken naar je smasher .aar ik denk dat je de verkeerde hebt. Deze van de Lidl kwam ik tegen als smasher. Liefste wil je een gladde onderkant.

f492e5c5d503f7a9e45b008513e501d5.jpg
Jazeker, was absoluut de moeite waard. Dat van dat platte ben ik niet zo zeker van. De burgers kwamen namelijk wel perfect plat en met een volledige karamellisatie er vanaf.
 
Smashburgers, heerlijk. Hier willen ze niet meer anders, zeker nu de Mac weer BigMac saus verkoopt, hier altijd een favoriet
 
Smashburgers, heerlijk. Hier willen ze niet meer anders, zeker nu de Mac weer BigMac saus verkoopt, hier altijd een favoriet
Op de site van Marcel (Nasqbbq.nl) staat ook een recept voor Big Mac saus, is zeker 1 om te proberen.
 
Er zijn veel dan die geribbelde smashers te vinden ook. Een smash burger moet eigenlijk zo dun mogelijk zijn en vanmiddag nog gemaakt hier. Echt gewoon flinterdun, dat er bijna gaten in de burger zelf zitten, zijn ook zo direct klaar. Maar ozo lekker. Vroeger maakt ik wel eens hamburgers, en lekker, maar sinds ik zo een 2 jaar geleden begonnen met smashburgers, nooit nog een andere gemaakt :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan