- Berichten
- 162
Ik zie het altijd als een sport om mijn gasten iets passends voor te schotelen. Iets waarvan ik zeker weet dat ik ze persoonlijk blij mee maak. Deze keer een eter met een voorliefde voor de berenklauw. Met ook nog wat kids over de vloer, borrelde bij mij de vraag op: welke snackbar snacks kun je prima (of beter) zelf maken van de barbecue?
Vandaar een thema avond, getiteld: Snackbar Becue. Ik neem jullie mee in de avond, inclusief de missers!
Amuse/voorgerecht:
Frikandellen burnt ends. Dat dit uiteindelijk de amuse werd, had enkel te maken met barbecuetemperatuurtechnische redenen. Met verschillende gerechten blijft het altijd even slim logistiek bedenken hoe en wat.
Minimisser 1: ik had de frikandellen al gesneden voordat ik met de eerste fase begon. Niet zo'n ramp, maar wel een stuk onhandiger met preppen. Laatste foto trouwens beetje laat. Het bakje werd vlot geplunderd...
Hoofdgerecht 1: Berenklauw XXXL
Ik heb dit recept gevolgd van Maikels BBQ recepten. Avondje ervoor gehakt geprept en in een rol laten opstijven. Dat werkte prima!
Daarna alles aan het spit tot XXXL Berenklauw gebracht. Daar merkte ik al dat het gehakt toch weer wat minder kleverig was dan de dag ervoor...
Dat bleek na een tijdje draaien op het spit. De helft vd berenklauw zakte door het spit heen en heb ik later op het rooster verder gegaard. De andere helft was alsnog erg lekker.
Ronde 3 waren twee gerechten die 15 a 20 minuten op 200 graden mochten garen: kipnuggets en kaassouffles.
De kipnuggets zijn van kipfilets, door de bloem, ei en Doritos. Prima qua gaarheid, looks en knapperigheid. Maar achteraf een beetje saai qua smaak. Hier zou ik volgende keer een rub of andere smaak Doritos kiezen, wellicht pekelen. Hier ging overigens het crunchen van de Doritos mis: zak ging ook aan de onderkant open. Gek genoeg blijven ze er dan niet in zitten (zie allerlaatste foto).
De kaassoufflees waren erg lekker, aanrader! Gemaakt met vers bladerdeeg en gevuld met een combi van Gruyere en een romige kaas (Pie D'Angloys), lekker om volgende keren ook met andere kazen te gaan experimenteren. Daarna dichtgevouwen en met ei en paneermeel tot kaassoufflee gepromoveerd.
Tot de volgende!
Vandaar een thema avond, getiteld: Snackbar Becue. Ik neem jullie mee in de avond, inclusief de missers!
Amuse/voorgerecht:
Frikandellen burnt ends. Dat dit uiteindelijk de amuse werd, had enkel te maken met barbecuetemperatuurtechnische redenen. Met verschillende gerechten blijft het altijd even slim logistiek bedenken hoe en wat.
Minimisser 1: ik had de frikandellen al gesneden voordat ik met de eerste fase begon. Niet zo'n ramp, maar wel een stuk onhandiger met preppen. Laatste foto trouwens beetje laat. Het bakje werd vlot geplunderd...
Hoofdgerecht 1: Berenklauw XXXL
Ik heb dit recept gevolgd van Maikels BBQ recepten. Avondje ervoor gehakt geprept en in een rol laten opstijven. Dat werkte prima!
Daarna alles aan het spit tot XXXL Berenklauw gebracht. Daar merkte ik al dat het gehakt toch weer wat minder kleverig was dan de dag ervoor...
Dat bleek na een tijdje draaien op het spit. De helft vd berenklauw zakte door het spit heen en heb ik later op het rooster verder gegaard. De andere helft was alsnog erg lekker.
Ronde 3 waren twee gerechten die 15 a 20 minuten op 200 graden mochten garen: kipnuggets en kaassouffles.
De kipnuggets zijn van kipfilets, door de bloem, ei en Doritos. Prima qua gaarheid, looks en knapperigheid. Maar achteraf een beetje saai qua smaak. Hier zou ik volgende keer een rub of andere smaak Doritos kiezen, wellicht pekelen. Hier ging overigens het crunchen van de Doritos mis: zak ging ook aan de onderkant open. Gek genoeg blijven ze er dan niet in zitten (zie allerlaatste foto).
De kaassoufflees waren erg lekker, aanrader! Gemaakt met vers bladerdeeg en gevuld met een combi van Gruyere en een romige kaas (Pie D'Angloys), lekker om volgende keren ook met andere kazen te gaan experimenteren. Daarna dichtgevouwen en met ei en paneermeel tot kaassoufflee gepromoveerd.
Tot de volgende!