Hallo allemaal, na lang met veel plezier op mijn Weber bezig te zijn geweest vond mijn vrouw het tijd voor een upgrade naar de Bastard. Of ze vond me een.... anyway, ik mocht nog wat inspraak hebben in het model en heb gekozen voor een Large Solo, met als idee er een buitenkeukentje omheen te bouwen.
Op mijn teras heb ik een bescheiden overkapping waar ik normaal altijd mijn BBQ spul heb staan, maar alles staat in het zicht en het wordt al snel een rommerltje. Dus ik wil iets maken wat op een bar lijkt, onder de overkapping gebruikt kan worden, maar ook weggereden kan worden op het terras. De garage staat aan het terras en dat geeft een lange wand waar prima een mooie buiten keuken kan staan, maar niet heel het jaar. De keuken moet dus verreden kunnen worden van die muur naar de overkapping. Dat is maar een meter of drie, maar toch.
Onder de overkapping heb ik maar 1,75 meter breedte beschikbaar, dus dat is niet heel erg veel. Het idee is om een modulair systeem te bouwen bestaande uit in ieder geval twee units. Één van 160 bij 60 cm met de Bastard en een werkblad(je), en een tweede van 75 bij 60 met alleen werkblad. Idee is dat ik ze dan achter elkaar kan zetten onder de overkaping, en naast elkaar aan de muur. Naast elkaar heb ik dan aan weerszijde van de Bastard een werkblad van 75 x 60.
Op langere termijn kan het ook zijn dat ik nog een derde unit maak van dezelfde specs, maar dan om mijn Weber in te hangen. Maar dat komt later (misschien).
Ik heb al veel gelezen hier dus ik ga proberen al jullie lessen ter harte te nemen, maar koppig als ik ben ga ik zeker ook wat uitdagingen tegemoet. Schroom niet me af en toe op de vingers te tikken....
Op mijn teras heb ik een bescheiden overkapping waar ik normaal altijd mijn BBQ spul heb staan, maar alles staat in het zicht en het wordt al snel een rommerltje. Dus ik wil iets maken wat op een bar lijkt, onder de overkapping gebruikt kan worden, maar ook weggereden kan worden op het terras. De garage staat aan het terras en dat geeft een lange wand waar prima een mooie buiten keuken kan staan, maar niet heel het jaar. De keuken moet dus verreden kunnen worden van die muur naar de overkapping. Dat is maar een meter of drie, maar toch.
Onder de overkapping heb ik maar 1,75 meter breedte beschikbaar, dus dat is niet heel erg veel. Het idee is om een modulair systeem te bouwen bestaande uit in ieder geval twee units. Één van 160 bij 60 cm met de Bastard en een werkblad(je), en een tweede van 75 bij 60 met alleen werkblad. Idee is dat ik ze dan achter elkaar kan zetten onder de overkaping, en naast elkaar aan de muur. Naast elkaar heb ik dan aan weerszijde van de Bastard een werkblad van 75 x 60.
Op langere termijn kan het ook zijn dat ik nog een derde unit maak van dezelfde specs, maar dan om mijn Weber in te hangen. Maar dat komt later (misschien).
Ik heb al veel gelezen hier dus ik ga proberen al jullie lessen ter harte te nemen, maar koppig als ik ben ga ik zeker ook wat uitdagingen tegemoet. Schroom niet me af en toe op de vingers te tikken....