BasBQ
Beef en Steak

Zelf limoncello maken

Ik gebruik inderdaad 96% alcohol. Het verschijnsel doet zich pas voor als ik deze met het suikerwater vermengt heb en het alcoholpercentage nog maar iets van 33% bedraagt.
Als ik even schud is er niets meer van terug te vinden. Ik heb het vermoeden dat schudden er de oorzaak van is ?
Ah ik dacht dat je bedoelde dat het zich voordeed bij het trekken van de schillen in de 96%. Maar als ik je goed begrijp krijg je dit laagje als de aangelengde fles een tijdje ligt? Dat is bij mij ook vaak, ik ga er vanuit dat dit de olie is die wat gaat drijven. Een onstabiele emulsie als ik Wikipedia mag geloven. Even schudden en het is weer weg inderdaad. Ik weet niet of iemand een tip heeft om dit tegen te gaan ? Zonder een emulgator te gebruiken dan 😅
 
Ah ik dacht dat je bedoelde dat het zich voordeed bij het trekken van de schillen in de 96%. Maar als ik je goed begrijp krijg je dit laagje als de aangelengde fles een tijdje ligt? Dat is bij mij ook vaak, ik ga er vanuit dat dit de olie is die wat gaat drijven. Een onstabiele emulsie als ik Wikipedia mag geloven. Even schudden en het is weer weg inderdaad. Ik weet niet of iemand een tip heeft om dit tegen te gaan ? Zonder een emulgator te gebruiken dan 😅
Even wat scheikunde van de koude grond: olie lost goed op in alcohol en slecht in water. Dus logischerwijs zou je zeggen dat hoe sterker je drankje is, hoe beter de (citroen)olie opgelost blijft.
Als simpelweg even schudden het probleem verhelpt weet ik niet of het de moeite waard is om met hulpstoffen o.i.d. aan de slag te gaan. Het KISS principe zegmaar 😆
Je gelooft het haast niet, maar er zijn forums (fora?) met nóg grotere alcoholisten dan hier: https://stookforum.nl/forums/stookforum/laagje-olie-op-limoncello/ In dit draadje hebben ze het over het toevoegen van glycerine, of filteren.
 
Even wat scheikunde van de koude grond: olie lost goed op in alcohol en slecht in water. Dus logischerwijs zou je zeggen dat hoe sterker je drankje is, hoe beter de (citroen)olie opgelost blijft.
Als simpelweg even schudden het probleem verhelpt weet ik niet of het de moeite waard is om met hulpstoffen o.i.d. aan de slag te gaan. Het KISS principe zegmaar 😆
Je gelooft het haast niet, maar er zijn forums (fora?) met nóg grotere alcoholisten dan hier: https://stookforum.nl/forums/stookforum/laagje-olie-op-limoncello/ In dit draadje hebben ze het over het toevoegen van glycerine, of filteren.
Glycerine zorgt er ook voor dat hij stroperig wordt (nog meer).

Voor sommige toepassingen gebruikt ik dat ook, geeft geen smaak af. handig middeltje.
 
We hebben op vakantie in Luxemburg bij een kleine plaatselijke stokerij een fles 96% gehaald, voor €17,50 :cool:
Denk niet dat ik dat ooit goedkoper ga krijgen :D
Moet alleen nog een mooie batch citroenen hebben en dan kan ik ook aan de slag. Mooie tips hier (y)
 
We hebben op vakantie in Luxemburg bij een kleine plaatselijke stokerij een fles 96% gehaald, voor €17,50 :cool:
Denk niet dat ik dat ooit goedkoper ga krijgen :D
Moet alleen nog een mooie batch citroenen hebben en dan kan ik ook aan de slag. Mooie tips hier (y)
In Italië is het ongeveer €15,- per liter. Ik kom daar nooit, maar veel vrienden wel. En die nemen dan een fles of 10 voor mij mee.
 
We hebben op vakantie in Luxemburg bij een kleine plaatselijke stokerij een fles 96% gehaald, voor €17,50 :cool:
Denk niet dat ik dat ooit goedkoper ga krijgen :D
Moet alleen nog een mooie batch citroenen hebben en dan kan ik ook aan de slag. Mooie tips hier (y)
Bij de Hanos hebben ze onbespoten citroenen. 2 euro ex per 4 stuks op dit moment.
 
lekker lekker lekker
ook hier maken we het zelf omdat dat veel lekkerder is.
alcohol is te koop bij de groothandel. Moet je wel een pasje hebben.....
 
Hier gisteren de eerste poging gestart, als het goed is precies op tijd voor onze vakantie naar Slovenië.
Bij gebrek aan een fatsoenlijke dunschiller een vlijmscherp mesje gebruikt en zo veel mogelijk de witte zooi er af geschraapt.
Fingers crossed...
IMG_20220619_132412.jpg
 
Ben trouwens heel benieuwd wat het met de smaak doet als je'm maar een paar dagen laat staan. Is nu al fel geel van kleur en ruikt fantastisch. #GeduldIsMoeilijk
 
Ben trouwens heel benieuwd wat het met de smaak doet als je'm maar een paar dagen laat staan. Is nu al fel geel van kleur en ruikt fantastisch. #GeduldIsMoeilijk

Ja, heel moeilijk! Dat vroeg ik me na een week wachten ook af. Ik heb het uiteindelijk toch vier weken volgehouden. Hoewel andere alcoholisten geleerden op internet zeggen dat het ook wel korter kan 😂
 
Terug
Bovenaan Onderaan