- Berichten
- 1.184
Het voelt niet alleen als een eeuwigheid geleden dat ik nog heb meegedaan aan een fotowedstrijd, maar het is het ook! De afgelopen maanden stond mijn BBQ-leven een beetje stil. De belabberde winter helpt natuurlijk niet, maar het was ook een opeenstapeling van grote veranderingen: een nieuwe baan, een hoop deadlines voor ons nieuwbouwhuis, ... Het is niet alsof de Q niet meer aanstond maar echt tijd om lekker te hobbyen en nieuwe dingen te proberen was er niet.
Daar is gelukkig afgelopen weekend weer verandering in gekomen! Toen ik de opdracht van @Bram zag moest ik meteen denken aan een recept wat ik had gezien op Cheflix: witte asperges met een kokossoepje. Wij zijn sowieso wel fan van de oosterse keuken dus deze combinatie sprak mij meteen aan.
Afgelopen zaterdag snel op pad om ingrediënten te scoren en zogezegd kwam ik thuis met een kleine 800 gram witte asperges. Daarnaast mocht Paksoi, gember, rode peper, citroengras, limoen en natuurlijk kokosmelk niet ontbreken
Als eerste heb ik de asperges geschild en gehalveerd. Van de paksoi heb ik alleen de de witte delen afgesneden en ingesmeerd met olijfolie. De asperges heb ik een 3-tal minuten geblancheerd en vervolgens direct gekoeld in ijswater.
Vervolgens de Q aangestoken om op te warmen tot ongeveer 200 graden. Het komt allemaal niet zo nauw, zolang je het witte goud maar niet verandert in zwart goud
Voor het kokossoepje sneed ik de gember, citroengras en de rode peper grof. Laat dat samen met wat olijfolie een minuutje bakken en doe er vervolgens 300ml kokosmelk bij. Tot slot laat je dit 5-8 minuten reduceren.
Tegelijkertijd mochten de kokosvlokken een paar minuten in de oven op ~100 graden. Deze wil je wat bruinen en krokant krijgen.
Zodra de Q op temperatuur is mocht de paksoi en de asperges er op. Het is een kwestie van lekker vaak omdraaien en kleuren. Let op want dit kan hard gaan (zeker met dunne Paksoi)
Naast de groenten lagen er voor de kinderen nog wat worstjes op. Het witte goud is nog niet aan hun besteed.
Zodra alles klaar was kon het geheel samengevoegd worden. De asperges en paksoi heb ik doormidden gesneden en om en om op een bord gelegd. Vervolgens ging het kokossoepje er overheen en werd het afgewerkt met de gebakken kokos. Het was een zeer geslaagde combinatie die ik zeker vaker ga maken!
Daar is gelukkig afgelopen weekend weer verandering in gekomen! Toen ik de opdracht van @Bram zag moest ik meteen denken aan een recept wat ik had gezien op Cheflix: witte asperges met een kokossoepje. Wij zijn sowieso wel fan van de oosterse keuken dus deze combinatie sprak mij meteen aan.
Afgelopen zaterdag snel op pad om ingrediënten te scoren en zogezegd kwam ik thuis met een kleine 800 gram witte asperges. Daarnaast mocht Paksoi, gember, rode peper, citroengras, limoen en natuurlijk kokosmelk niet ontbreken
Als eerste heb ik de asperges geschild en gehalveerd. Van de paksoi heb ik alleen de de witte delen afgesneden en ingesmeerd met olijfolie. De asperges heb ik een 3-tal minuten geblancheerd en vervolgens direct gekoeld in ijswater.
Vervolgens de Q aangestoken om op te warmen tot ongeveer 200 graden. Het komt allemaal niet zo nauw, zolang je het witte goud maar niet verandert in zwart goud

Voor het kokossoepje sneed ik de gember, citroengras en de rode peper grof. Laat dat samen met wat olijfolie een minuutje bakken en doe er vervolgens 300ml kokosmelk bij. Tot slot laat je dit 5-8 minuten reduceren.
Tegelijkertijd mochten de kokosvlokken een paar minuten in de oven op ~100 graden. Deze wil je wat bruinen en krokant krijgen.
Zodra de Q op temperatuur is mocht de paksoi en de asperges er op. Het is een kwestie van lekker vaak omdraaien en kleuren. Let op want dit kan hard gaan (zeker met dunne Paksoi)
Naast de groenten lagen er voor de kinderen nog wat worstjes op. Het witte goud is nog niet aan hun besteed.
Zodra alles klaar was kon het geheel samengevoegd worden. De asperges en paksoi heb ik doormidden gesneden en om en om op een bord gelegd. Vervolgens ging het kokossoepje er overheen en werd het afgewerkt met de gebakken kokos. Het was een zeer geslaagde combinatie die ik zeker vaker ga maken!