BasBQ
Beef en Steak

Masterbuilt ervaringen

Heb zojuist bij wijze van proef een flinke hand rookhout in de aslade gedaan en moet zeggen dat ik hier niet echt van onder de indruk was.
Rook was heel subtiel, duurde zeker 5/10 minuten voordat er iets begon en was ook na een 10 minuten weer afgelopen.

BF858B9E-3D11-46CC-8398-308DA58B2843.jpeg
 
Heb zojuist bij wijze van proef een flinke hand rookhout in de aslade gedaan en moet zeggen dat ik hier niet echt van onder de indruk was.
Rook was heel subtiel, duurde zeker 5/10 minuten voordat er iets begon en was ook na een 10 minuten weer afgelopen.

Bekijk bijlage 34836
Ik heb het zo nog nooit gedaan. Ik gebruik chips alleen in de smokerbox op de gasbbq. Maar ik week ze eerst, anders zijn ze ook snel erdoor.
 
Heb zojuist bij wijze van proef een flinke hand rookhout in de aslade gedaan en moet zeggen dat ik hier niet echt van onder de indruk was.
Rook was heel subtiel, duurde zeker 5/10 minuten voordat er iets begon en was ook na een 10 minuten weer afgelopen.

Bekijk bijlage 34836

Het is misschien een leuke manier om nog wat extra rook te geven als de chunks zijn opgebrand. Dan zullen er waarschijnlijk wel sintels in het bakje liggen.
Maar ik zie wel meer dingen bij Smoking Dad waar ik vraagtekens bij zet. Dit is er daar één van.
Het is wel een handige manier om van je snippers af te komen 😜
 
Het is misschien een leuke manier om nog wat extra rook te geven als de chunks zijn opgebrand. Dan zullen er waarschijnlijk wel sintels in het bakje liggen.
Maar ik zie wel meer dingen bij Smoking Dad waar ik vraagtekens bij zet. Dit is er daar één van.
Het is wel een handige manier om van je snippers af te komen 😜

Als je veel vraagtekens wil zetten moet je op Facebook eens ‘belgian bbq group’ volgen. Ik val soms haast van mijn stoel. Gisteren nog iemand met een BGE die zijn steak eerst een uur in de oven legt om hem dan af te grillen op de BGE :ROFLMAO: En zo elke dag wel iets waarvan ik me afvraag hoe ik het verzin.

Ik ga vandaag eens snippers gebruiken in de junior. Ik gooi gewoon een hand over het houtskool. Is maar voor mergpijpjes en dus maar 20 min.
 
Heb zojuist bij wijze van proef een flinke hand rookhout in de aslade gedaan en moet zeggen dat ik hier niet echt van onder de indruk was.
Rook was heel subtiel, duurde zeker 5/10 minuten voordat er iets begon en was ook na een 10 minuten weer afgelopen.

Bekijk bijlage 34836
Heb jij een basket in de kamado?
 
Als je veel vraagtekens wil zetten moet je op Facebook eens ‘belgian bbq group’ volgen. Ik val soms haast van mijn stoel. Gisteren nog iemand met een BGE die zijn steak eerst een uur in de oven legt om hem dan af te grillen op de BGE :ROFLMAO: En zo elke dag wel iets waarvan ik me afvraag hoe ik het verzin.

Ik ga vandaag eens snippers gebruiken in de junior. Ik gooi gewoon een hand over het houtskool. Is maar voor mergpijpjes en dus maar 20 min.
Dat is een groep die ik nog niet kende, ik ga daar ook eens rondneuzen.
 
Dat is een groep die ik nog niet kende, ik ga daar ook eens rondneuzen.
Zitten ook enorm veel Nederlanders. Dus helemaal Belgian is het niet. Maar ik zie er wel de hilarischste dingen. Daar zijn ze niet vies van sous-vide en voorgaren in de oven. Of mensen die beweren dat vleugeltjes pekelen ‘enkel en alleen’ voor de show is :D
 
Als je veel vraagtekens wil zetten moet je op Facebook eens ‘belgian bbq group’ volgen. Ik val soms haast van mijn stoel. Gisteren nog iemand met een BGE die zijn steak eerst een uur in de oven legt om hem dan af te grillen op de BGE :ROFLMAO: En zo elke dag wel iets waarvan ik me afvraag hoe ik het verzin.

Ik ga vandaag eens snippers gebruiken in de junior. Ik gooi gewoon een hand over het houtskool. Is maar voor mergpijpjes en dus maar 20 min.

Ik ben wel lid van die groep en wat andere op FB. Maar ik van gestopt met reageren op alle onzin die in die groepen wordt uitgekraamd. Het is een constante stroom van onwaarheden en jij bent de zeikerd als je dingen ontkracht 😉
 
Ik ben wel lid van die groep en wat andere op FB. Maar ik van gestopt met reageren op alle onzin die in die groepen wordt uitgekraamd. Het is een constante stroom van onwaarheden en jij bent de zeikerd als je dingen ontkracht 😉

Alleen al daarom heb ik geen Facebook.
 
Ik ben wel lid van die groep en wat andere op FB. Maar ik van gestopt met reageren op alle onzin die in die groepen wordt uitgekraamd. Het is een constante stroom van onwaarheden en jij bent de zeikerd als je dingen ontkracht 😉

Awel, hierin kan ik je compleet volgen. Hier op.het forum neemt iedereen alles van iedereen aan en het is steeds onderbouwd. Maar daar zie je vaak dingen die nergens op slaan en totaal niet onderbouwd zijn, en volgt er zelfs een discussie.

Zelf heb ik veel geleerd door het boek Hete Kolen, waar de verschillende methodes in uitgelegd worden. En al de rest komt effectief van dit forum. Hier zitten allemaal zalige mensen En leer je veel bij.

Maar als ik dan daar lees dat je een steak een uur aan 40° In de oven steektnol dan af te grillen op de BGE, dan ga ik er vanuit dat je die BGE hebt gekocht om te late, zien dat je een BGE kunt permitteren :D Ik heb trouwens zo een kennis die een BGE heeft en buiten vlees cremeren en pizza’s bakken, deed hij er niets mee. Maar hij vond dat sjiek om te hebben.
 
Alleen al daarom heb ik geen Facebook.
Heeft allemaal zijn voor en nadelen. Ik doe de commerciële kant van een dakdekkersfirma en door FB en mijn ’vrienden’ daar, komt er jaarlijks wel wat werk binnen.
 
Heeft allemaal zijn voor en nadelen. Ik doe de commerciële kant van een dakdekkersfirma en door FB en mijn ’vrienden’ daar, komt er jaarlijks wel wat werk binnen.

Ik geloof helemaal dat het positief kan werken als je het zakelijk inzet, heb er persoonlijk helemaal niks mee.

Dat tante Sjaan erop zet dat ze een pukkel op haar kont heeft en dat de rest van de familie er een mening over geeft…..
 
Als je veel vraagtekens wil zetten moet je op Facebook eens ‘belgian bbq group’ volgen. Ik val soms haast van mijn stoel. Gisteren nog iemand met een BGE die zijn steak eerst een uur in de oven legt om hem dan af te grillen op de BGE :ROFLMAO: En zo elke dag wel iets waarvan ik me afvraag hoe ik het verzin.

Ik ga vandaag eens snippers gebruiken in de junior. Ik gooi gewoon een hand over het houtskool. Is maar voor mergpijpjes en dus maar 20 min.
Gewoon nog maar bij het woord facebook weet je al genoeg, internet is nu eenmaal voor velen de schone schijn ophouden en verder wat met de e-penis zwaaien. Dat zie je gewoon overal.
 
Ben wel benieuwd welk rotisserie mandje jullie gebruiken bij de MB met een Joetisserie.
iemand ervaring?
 
Dag allemaal,

Ik dit onderwerp voorbij komen en merk dat ik ga twijfelen. Twijfel tussen de monolith basic, the bastard large en de masterbuilt. Iemand enige tips en daarnaast, waar zou ik de masterbuilt überhaupt kunnen bestellen? Ik hoor graag van jullie!
 
Dag allemaal,

Ik dit onderwerp voorbij komen en merk dat ik ga twijfelen. Twijfel tussen de monolith basic, the bastard large en de masterbuilt. Iemand enige tips en daarnaast, waar zou ik de masterbuilt überhaupt kunnen bestellen? Ik hoor graag van jullie!
Hoi Bronin,

Ik weet niet of de masterbuilt nog ergens gekocht kan worden. Anders zou ik voor de kamado Joe classic gaan.
 
Hoi Bronin,

Ik weet niet of de masterbuilt nog ergens gekocht kan worden. Anders zou ik voor de kamado Joe classic gaan.
Dank voor je reactie, zag toevallig dat bol.com m via een externe verkoper verkocht voor 950. De monolith basic is geen goede optie denk je?
 
Terug
Bovenaan Onderaan