BasBQ
Beef en Steak

Vraagje! Reverse searing

Dan zou ik maar geen dure steaks kopen zonde van je geld. 56-58 graden kom je al in de buurt van de schoenmaker. Bij Rund, Lam kan dat nog wel hebben.
Het is ook niet mijn doel om meteen met allerlei duur vlees aan de gang te gaan. Dat komt misschien later nog wel. Gezelligheid met een mooi speciaal bier erbij en bezig zijn staat bij mij voorop. De rest komt met de tijd vanzelf. Misschien zit ik volgend jaar regelmatig aan de Wagyu zoals mijn overbuurman 😂😂😂
 
Laatst bewerkt:
Kijk ook eens naar de Inkbird IHT-1S. Deze gebruik ik zelf naar volle tevredenheid en is ook nog goed geprijsd. Inkbird heeft ook regemaltig acties met kortingen tot -30%.
Bedankt voor de tip! Ik zag die Thermapen clone van Inkbird recent ook voor een bijzonder goede prijs staan.
 
Bedankt voor de tip! Ik zag die Thermapen clone van Inkbird recent ook voor een bijzonder goede prijs staan.
Ik ben er tevreden mee!
Snelheid is prima, argumenten voor of tegen een oplaadbare batterij zijn gewoon persoonlijk.
"Als je hem nodig hebt is de batterij leeg", dat is niet anders met vervangbare batterijen, sterker nog, bij mij is op dat moment altijd de voorraad batterijen leeg en moet ik naar de winkel.
 
Die instant thermometer moet er dus ook komen 😩. Ik wou rustig beginnen. De Thermapen vind ik vooralsnog aan de prijs maar de Thermastick schijnt ook niet verkeerd te zijn en vriendelijk geprijsd.
Ik heb geinvesteerd in een thermapen voor het snelle meten en luxere igrill voor het low&slow werk. Die laatse, ik wil niet zeggen "spijt van de aanschaf" maar het had niet gehoeven hoewel het op afstand volgen toch wel leuk is maar niet noodzakelijk.. Die van de ikea van een tientje doet hetzelfde..

De thermapen daartegen, wat een top ding!! Een mk3 (classic), mk4 of one is gewoon super! Je gebruikt hem zeker ook in de keuken in huis.
 
Ik ben er tevreden mee!
Snelheid is prima, argumenten voor of tegen een oplaadbare batterij zijn gewoon persoonlijk.
"Als je hem nodig hebt is de batterij leeg", dat is niet anders met vervangbare batterijen, sterker nog, bij mij is op dat moment altijd de voorraad batterijen leeg en moet ik naar de winkel.
Dat heb ik met nog 50 apparaten in huis en kun je oplossen door wat batterijen in huis te nemen. Als ik héél graag iets wil kopen dan kom ik ook meestal met dat soort argumenten richting mijn vriendin 😂
 
Ik heb geinvesteerd in een thermapen voor het snelle meten en luxere igrill voor het low&slow werk. Die laatse, ik wil niet zeggen "spijt van de aanschaf" maar het had niet gehoeven hoewel het op afstand volgen toch wel leuk is maar niet noodzakelijk.. Die van de ikea van een tientje doet hetzelfde..

De thermapen daartegen, wat een top ding!! Een mk3 (classic), mk4 of one is gewoon super! Je gebruikt hem zeker ook in de keuken in huis.
Ik heb een HerQs met 2 probes gekocht op aanraden van een vriend die een IGrill heeft. Bluetooth vind ik juist erg handig. Ook 2 probes, voor kern en roostertje temp vind ik wel handig en de (aanbiedings) prijs was okay. Ach en die Thermapen…. Oh wacht kerst komt eraan. Misschien toch leuk voor onder de boom 😁
 
Liefst had ik een Green Egg of Kamado Joe maar heb gekozen voor een Weber en beleef er veel lol aan.
Dat vind ik een slecht vergelijk. Een Weber is gewoon een wereld BBQ waar je in principe alles mee kan, soms kost L&S iets meer moeite en aandacht. Maar het blijft een wereld BBQ.
Een instant read thermometer is een precisie instrument en hoe preciezer en sneller hoe fijner.
Tuurlijk deden we het 10 jaar geleden met minder maar het is wel fijn zo.
Op een BGE krijg je echt geen betere steak dan op je Weber, met een goede thermometer wel.;)
 
Misschien heb je helemaal gelijk en koop ik hem ook wel. Heb van de week een grillplaat geretourneerd en een Lodge gekocht die het dubbele koste. Maar ik lees oa. op dit forum berichten van blije bbq'ers die een instant temp van pakweg €30,- gebruiken en er erg tevreden over zijn. We zullen zien wat het gaat worden. In elk geval bedankt voor het advies. Btw. is een MK3 ook okay of is die inmiddels achterhaald?
 
O jee.....
Het virus heeft je te pakken. .
Maar Ewald heeft gelijk. Je thermometer heeft meer invloed op de kwaliteit van je steak dan je BBQ. In principe kan je op je Weber alles.
Op een kamado zijn sommige dingen zoals low en slow makkelijker.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ik heb zelf verschillende thermometers, allemaal ok.
De ene al wat sneller dan de andere.
Ik ben enkele jaren geleden zelf begonnen met analoge thermometers van 5 euro die doen het ook.
Gebruik ik nu soms nog, die kan je in het vlees laten zitten tijdens de sessie.
 
Ik heb de ETI Thermastick Pocket Thermometer (zelfde fabrikant als Thermapen). Enkele malen gebruikt nu en bevalt goed, ook de snelheid.
 
Diverse meningen van tevreden gebruikers. 😁
 
De inkbird doet in mijn ogen niet onder voor de thermapen. Ik heb zelf de inkbird, maar heb ook al gewerkt met de thermapen. Temperatuur van beide is perfect 100 graden in kokend water en 0 in ijswater. Voor mij was het verschil in aanschafprijs de doorslaggevende factor en ik zou hem zo weer kopen.

En wat de anderen ook zeggen, als je hem eenmaal hebt kan je niet meer zonder.
Kies vooral degene waar jij een goed gevoel bij hebt 😉
 
De inkbird doet in mijn ogen niet onder voor de thermapen. Ik heb zelf de inkbird, maar heb ook al gewerkt met de thermapen. Temperatuur van beide is perfect 100 graden in kokend water en 0 in ijswater. Voor mij was het verschil in aanschafprijs de doorslaggevende factor en ik zou hem zo weer kopen.

En wat de anderen ook zeggen, als je hem eenmaal hebt kan je niet meer zonder.
Kies vooral degene waar jij een goed gevoel bij hebt 😉
Ik heb inmiddels deze Inkbird gekocht. Er kwam een mooie aanbieding van €35,- voorbij 😁

7342962D-5B2A-4FAD-A88A-5E77C3DF551B.jpeg
 
je moet zeker zelf even uitzoeken wat je het lekkerst vind qua temperatuur voor je steak, en dan berekenen wanneer je je steak eraf haalt en nog even keiheet grilt. ik persoonlijk vind rare/medium rare het lekkerst. hoe hoger je temperatuur hoe meer vocht eruit je steak gaat hou daar wel rekening mee!
 
je moet zeker zelf even uitzoeken wat je het lekkerst vind qua temperatuur voor je steak, en dan berekenen wanneer je je steak eraf haalt en nog even keiheet grilt. ik persoonlijk vind rare/medium rare het lekkerst. hoe hoger je temperatuur hoe meer vocht eruit je steak gaat hou daar wel rekening mee!
Ik heb inmiddels een 10 tal (diepvries) entrecots aangeschaft dus kan er wel even mee aan de slag om wat met de temperatuur stoeien.
 
Ik heb inmiddels een 10 tal (diepvries) entrecots aangeschaft dus kan er wel even mee aan de slag om wat met de temperatuur stoeien.
Lekker hoor.
en dan 1 naturel en 9 met een andere rub erop. 😋

smaken proberen, en diverse cuissons proberen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan