- Berichten
- 571
hallo beste BBQ`rs !
vandaag picanha op het menu.
Wilde het eerst aan het spit maken. Maar ik vind het altijd best wel een gedoe om het spit door het vet van de picanha te krijgen.
Dus deze keer gebruik gemaakt van de caroussel van spit on fire !
ik heb zoveel te vertellen en te laten zien, dat ik niet eens weet waar te beginnen.....nou ja, misschien het beste bij het begin dan:
picanha ingesneden en bestrooit met zout en peper:
daarna in stukken gesneden, anders past het niet op de tredes van de caroussel. Nog een beetje zout er op en even terug in de koelkast:
ik ga hier een blauwe kaas/roomkaas saus van maken knoflook poffen om over het vlees uit te smeren, naar een recept van Jord Althuizen. Als bijgerecht "paarse" bloemkool en aardappelen, allebei ook van de caroussel. En met (bijna vergeten
...) aardappelpartjes, uiteraard ook op de caroussel !
Bloemkool eerst een beetje "voorgestoomd".
knoflook voorbereiden voor het poffen: topje eraf snijden, op folie met olie , zout en peper:
voor de blauw kaas/roomkaas-saus gebruik ik, let op: blauwe kaas en roomkaas !
met 1 ui en 2 charlotjes, witte wijn azijn:
bbq aansteken, de Weber met spit. Omgevingstemperatuur tussen 175-200c. Kerntemperatuur van picanha tot ongeveer 58c:
aan de andere kant komen ook nog kolen, wees gerust.
kan de caroussel aan het spit en draaien maar:
ondertussen Stove opgewarmd om het sausje te maken, eerst olijfolie, dan de uien, blussen met witte wijnazijn, blauwe kaas erin, roomkaas er bij:
goed roeren:
en nu moet ik gauw checken hoe de temperatuur is, want zit al weer te lang achter de pc !
tot zo !!!
....
vandaag picanha op het menu.
Wilde het eerst aan het spit maken. Maar ik vind het altijd best wel een gedoe om het spit door het vet van de picanha te krijgen.
Dus deze keer gebruik gemaakt van de caroussel van spit on fire !
ik heb zoveel te vertellen en te laten zien, dat ik niet eens weet waar te beginnen.....nou ja, misschien het beste bij het begin dan:
picanha ingesneden en bestrooit met zout en peper:
daarna in stukken gesneden, anders past het niet op de tredes van de caroussel. Nog een beetje zout er op en even terug in de koelkast:
ik ga hier een blauwe kaas/roomkaas saus van maken knoflook poffen om over het vlees uit te smeren, naar een recept van Jord Althuizen. Als bijgerecht "paarse" bloemkool en aardappelen, allebei ook van de caroussel. En met (bijna vergeten

Bloemkool eerst een beetje "voorgestoomd".
knoflook voorbereiden voor het poffen: topje eraf snijden, op folie met olie , zout en peper:
voor de blauw kaas/roomkaas-saus gebruik ik, let op: blauwe kaas en roomkaas !
met 1 ui en 2 charlotjes, witte wijn azijn:
bbq aansteken, de Weber met spit. Omgevingstemperatuur tussen 175-200c. Kerntemperatuur van picanha tot ongeveer 58c:
aan de andere kant komen ook nog kolen, wees gerust.
kan de caroussel aan het spit en draaien maar:
ondertussen Stove opgewarmd om het sausje te maken, eerst olijfolie, dan de uien, blussen met witte wijnazijn, blauwe kaas erin, roomkaas er bij:
goed roeren:
en nu moet ik gauw checken hoe de temperatuur is, want zit al weer te lang achter de pc !
tot zo !!!
....
Laatst bewerkt: