BasBQ
Beef en Steak

Laeg en traeg lang weekend...

Tjongejonge jij ben verrekte lekker bezig zeg! Ik ben heel benieuwd hoe jouw brisket gaat zijn, wij hebben vandaag ook voor de eerste keer brisket. Gelukkig heeft niemand van de eters eerder brisket gegeten, dus als het niet te vreten is zeggen we gewoon dat we geen brisket lusten ipv dat ik heb verprutst heb ;)
Wat betreft die whisky barrel chuncks, die smaken naar mijn mening gewoon als eikenhout, het ruikt alleen wel wat lekkerder als je langs je Q loopt.
 
Hehehe lekker bezig. Wat is het idee, porties maken en gedeeltelijk invriezen?
Pulled pork is een deel geportioneerd ingevroren inderdaad. Brisket is voor vanavond. Komen eters. Meestal is er ook nog wel hongerige familie in de buurt die wat lust.
 
Zo 4,5 uur onderweg. In het begin steeg de temperatuur wat snel in vergelijking met andere runs, ondanks dat de Monolith keurig op 120 graden zat. Gelukkig zit hij nu sinds een half uur in The Stall... Anders was ik wel erg vroeg klaar 🙃 ... Na The Stall wrappen in Butcher paper volgens meneer Franklin en dan wachten. Ik verwacht wat eerder dan gepland klaar te zijn, dan pakken we hem goed in in handdoeken en mag hij de koelbox in of in dit geval de warmhoud box.

7.JPG
 
Zo 13:00, we zijn uit The Stall. Time to wrap volgens Mr Franklin. Butcher paper ready, vouwen.... Nu naar 87-95 graden. Duurt waarschijnlijk nog een uurtje of 2. Vanaf 87 graden gaan we voelen en bedenken of de brisket ready is... Daarna rusten in een faux cambro, mik op 60 graden rond 19:00.

8.JPG


9.JPG
 
We zitten op 87 graden... Vanaf nu zou het kunnen. Net even bevoeld, nog niet zo ver...
 
Je bent prima bezig.
Extra pluspuntje voor het begin tijdstip. (y)(y)
 
En dan tikt hij 94 aan. Voelen, ja perfect. Zacht, vervormbaar... Jiggly, geen beter Nederlands woord... Uitwasemen en rusten, een aantal uren... Perfecte run! Hopelijk smaakt hij ook.

IMG_7217.jpg
 
Het was prachtig. Laten rusten. Trancheren volgens Aaron...

Eindresultaat...
10.JPG


Money shot, point...
11.JPG


Gesneden....
12.JPG


Here I come stikkert... ;)😛:ROFLMAO:
 
Welterusten! Hele nacht sinds eergisteren!
 
Ziet er top uit, lekker hoor.
En gratz met de stickerts ;)
 
Geduld geduld.... De admins hebben ook tijd nodig om zelf te bbq'n 😜
Oh, ik dacht dat die continue hier door de topics zaten te scrollen om badges uit te delen... 🤪
 
Welkom bij de grote drie.

Dit is het nadeel als je een draadje in een draadje maakt. 😉. De pulled pork had ik gezien en de badge gegeven, daarna kijk ik normaliter niet meer in een draadje.
Dus als er dan nog een bereiding van een brisket achteraan komt kan het lang duren eer het gespot wordt.
Het is dan beter om een nieuw draadje voor de brisket te openen. Dan krijgt het van iedereen de aandacht die het verdiend.
 
Welkom bij de grote drie.

Dit is het nadeel als je een draadje in een draadje maakt. 😉. De pulled pork had ik gezien en de badge gegeven, daarna kijk ik normaliter niet meer in een draadje.
Dus als er dan nog een bereiding van een brisket achteraan komt kan het lang duren eer het gespot wordt.
Het is dan beter om een nieuw draadje voor de brisket te openen. Dan krijgt het van iedereen de aandacht die het verdiend.
Ik begrijp het, maar vond juist het hele weekend een leuk onderwerp. Zal het onthouden voor een volgende keer. En zo is het ook opgelost, waarvoor dank!
 
Terug
Bovenaan Onderaan