- Berichten
- 34
Goedenavond allen,
Na de frikandellen van gister werd het toch eens tijd voor het serieuzere werk, mijn aller eerste stukje picanha! Aangezien alles nog nieuw en onbekend is op het gebied van BBQ'en, ben ik begonnen met een stukje vlees van de supermarkt (die van die irritante reclames met Frank Lammers, Hallo..). Deze heb ik middels de reverse-sear techniek klaargemaakt, en uiteraard met een zelfgemaakte chimichurri er bij om het geheel af te toppen. Klein verslagje van vandaag.
Voordat de GP van start ging ben ik begonnen met het klaarmaken van de chimichurri. Hierbij heb ik zelf later nog enkele items naar smaak toegevoegd zoals een handje rucola en een beetje parmezaan.
Mooi, die kon een paar uurtjes de koelkast in.
Rond een uur of 4 heb ik de picanha uit de koelkast gehaald om een beetje op kamertemperatuur te komen. Helaas viel de vet rand wat tegen na het uitpakken, niet over de gehele breedte van het vlees. Het blijkt een supermarkt..
Het vet wat er op zat uiteraard ingesneden, wat peper en zout er op. Meer opsmuk heeft dit vlees m.i. niet nodig.
Het kleine ei aangestoken, temperatuur naar de 110-120 graden, en het vlees indirect er op.
Na ongeveer 40min zat ik op een kerntemperatuur van 48 graden. Dit betekent vlees er af, inpakken en laten rusten. Ondertussen de heat deflector er uit, en de temperatuur flink laten oplopen voor het affakkelen. Dit tot een kerntemperatuur van 55 graden.
Het vlees hierna opnieuw ingepakt, en een dikke 10min laten rusten. Hierbij is de temperatuur nog opgelopen naar de 59 graden, waardoor sommige stukken nét iets verder gegaard waren dan gehoopt.
Al bij al toch zeer geslaagd al zeg ik het zelf! Uiteraard in het thema van deze maand een lekker biertje hierbij uitgekozen. Zwaar leven hebben we toch
Note to self voor volgende keer:
- vlees halen bij een beter adresje dan de supermarkt voor nog beter resultaat
- iets eerder van het vuur, om iets meer medium-rare resultaat te krijgen
- 2 teentjes knoflook is echt meer dan voldoende in de chimichurri, deze was iets te scherp en daardoor vannacht een flesje water naast het bed
Na de frikandellen van gister werd het toch eens tijd voor het serieuzere werk, mijn aller eerste stukje picanha! Aangezien alles nog nieuw en onbekend is op het gebied van BBQ'en, ben ik begonnen met een stukje vlees van de supermarkt (die van die irritante reclames met Frank Lammers, Hallo..). Deze heb ik middels de reverse-sear techniek klaargemaakt, en uiteraard met een zelfgemaakte chimichurri er bij om het geheel af te toppen. Klein verslagje van vandaag.
Voordat de GP van start ging ben ik begonnen met het klaarmaken van de chimichurri. Hierbij heb ik zelf later nog enkele items naar smaak toegevoegd zoals een handje rucola en een beetje parmezaan.
Mooi, die kon een paar uurtjes de koelkast in.
Rond een uur of 4 heb ik de picanha uit de koelkast gehaald om een beetje op kamertemperatuur te komen. Helaas viel de vet rand wat tegen na het uitpakken, niet over de gehele breedte van het vlees. Het blijkt een supermarkt..
Het vet wat er op zat uiteraard ingesneden, wat peper en zout er op. Meer opsmuk heeft dit vlees m.i. niet nodig.
Het kleine ei aangestoken, temperatuur naar de 110-120 graden, en het vlees indirect er op.
Na ongeveer 40min zat ik op een kerntemperatuur van 48 graden. Dit betekent vlees er af, inpakken en laten rusten. Ondertussen de heat deflector er uit, en de temperatuur flink laten oplopen voor het affakkelen. Dit tot een kerntemperatuur van 55 graden.
Het vlees hierna opnieuw ingepakt, en een dikke 10min laten rusten. Hierbij is de temperatuur nog opgelopen naar de 59 graden, waardoor sommige stukken nét iets verder gegaard waren dan gehoopt.
Al bij al toch zeer geslaagd al zeg ik het zelf! Uiteraard in het thema van deze maand een lekker biertje hierbij uitgekozen. Zwaar leven hebben we toch

Note to self voor volgende keer:
- vlees halen bij een beter adresje dan de supermarkt voor nog beter resultaat
- iets eerder van het vuur, om iets meer medium-rare resultaat te krijgen
- 2 teentjes knoflook is echt meer dan voldoende in de chimichurri, deze was iets te scherp en daardoor vannacht een flesje water naast het bed