Ik ben dol op zuur bij vlees en in het bijzonder bij bbq. Zuur kun je van tevoren maken dus
dat is lekker makkelijk. Als je het wilt gebruiken om te conserveren, dan moet je de potten in kokend water doen om te
steriliseren.
Een lichtere brine dan voor vlees: 20 gram zout; 40 gram suiker, 20 gram witte azijn en 1 liter water. Samen aan de kook brengen of
totdat het suiker en het zout is opgelost. Voeg kruiden toe naar smaak, ik heb hier gebruikt: peper en komijnzaad.
Maar er zijn ook recepten met steranijs tot aan kaneel als je meer een zoet aromatische pekel wilt hebben. Proef de pekel
altijd om aan te kunnen passen.
Als je spitskool gebruikt, zoals hier, dan eerst een paar uur inzouten zodat het vocht eruit trekt en afspoelen. Ik heb
aan de spitskool toegevoegd: sjalot, winterpeen,ui en paprika's. Hoe meer verschillende kleuren je gebruikt, hoe decoratiever de
pot er uit ziet.

dat is lekker makkelijk. Als je het wilt gebruiken om te conserveren, dan moet je de potten in kokend water doen om te
steriliseren.
Een lichtere brine dan voor vlees: 20 gram zout; 40 gram suiker, 20 gram witte azijn en 1 liter water. Samen aan de kook brengen of
totdat het suiker en het zout is opgelost. Voeg kruiden toe naar smaak, ik heb hier gebruikt: peper en komijnzaad.
Maar er zijn ook recepten met steranijs tot aan kaneel als je meer een zoet aromatische pekel wilt hebben. Proef de pekel
altijd om aan te kunnen passen.
Als je spitskool gebruikt, zoals hier, dan eerst een paar uur inzouten zodat het vocht eruit trekt en afspoelen. Ik heb
aan de spitskool toegevoegd: sjalot, winterpeen,ui en paprika's. Hoe meer verschillende kleuren je gebruikt, hoe decoratiever de
pot er uit ziet.
