- Berichten
- 5.258
Op de meeste sites lees in dat men de steak een uur op voorhand op kamertemperatuur laat komen en een na een half uurtje inwrijven met geof zeezout.
Nu was gisteren een vriend en hobbykok (Niet op basis van BBQ) bij me en geraakten we in een jolige discussie over dat zout. Hij zegt dat je dan net het vocht uit het vlees trekt en dat je dat beter na het versnijden van de dikke steak erop doet.
Kwam daarnet een bereidingswijze tegen via the bastard en daar schrijven ze dat het zout erop gedaan wordt om net dat vocht een beetje naar buiten te krijgen.
Ergens lijkt zijn uitleg plausibel, maar als de echte BBQ masters het op voorhand doen, dan moet daar toch ook een reden voor zijn.
I’m confused
Nu was gisteren een vriend en hobbykok (Niet op basis van BBQ) bij me en geraakten we in een jolige discussie over dat zout. Hij zegt dat je dan net het vocht uit het vlees trekt en dat je dat beter na het versnijden van de dikke steak erop doet.
Kwam daarnet een bereidingswijze tegen via the bastard en daar schrijven ze dat het zout erop gedaan wordt om net dat vocht een beetje naar buiten te krijgen.
Ergens lijkt zijn uitleg plausibel, maar als de echte BBQ masters het op voorhand doen, dan moet daar toch ook een reden voor zijn.
I’m confused